Еди Рама

„Мини Шенген“ завадио Приштину и Тирану

Вести онлине пре 4 сата
Балкански „мини Шенген“ озбиљно је продубио поделе у односима Приштине и Тиране. Приштина ту иницијативу сматра „исхитреном и непотебном“, а Тирана, то јест албански премијер Еди Рама, учесник два до сада одржана… »

Шешељ упозорава да би Приштина могла да тражи улазак у "мали Шенген"

РТС пре 7 сати
Лидер СРС-а Војислав Шешељ је изразио бојазан да би у случају увођења "малог Шенгена" почео притисак западних земаља и да би у једном тренутку албанско руководство у Приштини послало своју делегацију, која би имала исти… »

Циљ бомбардовања Сарајева и 'Малог Сцхенгена' је исти

Ал Јазеера пре 5 сати
Неће изум Александра Вучића и Едија Раме формално бити краљевина, а ни демократија; бит ће ту гомила ауторитарних лидера, национализама и још више корупције. У једној ствари везаној за "Мали Сцхенген" Александар Вучић и… »

Курти и Османи против 'мини Сцхенгена'

Ал Јазеера пре 6 сати
Вјоса Османи тврди да ће та иницијатива донијети проблеме Косову у односима са Србијом те да Албанија о томе треба разговарати с Косовом. Кандидаткиња за премијера другопласираног Демократског савеза Косова на протеклим… »

Рама: Уклонићу границу Албаније са Косовом

Вести онлине пре 1 дан
Албански премијер Еди Рама изјавио је да ће уклонити албанску границу са Косовом и дати Албанцима са обе стране границе могућност да када пређу Морину изгледа као да иду из Приштине у Ђаковицу или из Леже у Драч. Рама је за… »

"Мали Шенген": Ко на Балкану не жели нову регионалну иницијативу

Радио 021 пре 1 дан
Србија, Северна Македонија и Албанија желе нови споразум о лакшој трговини и путовањима у региону, али друге земље имају велике резерве према пројекту. ФоНет Денис Звидић (БиХ), Александар Вучић (Србија), Зоран Заев… »

Тирана и Приштина отварају фронт због „мини Шенгена“

Спутник пре 1 дан
Тирана и Приштина, које представљају Еди Рама и Аљбин Курти, ушли су у политички клинч због „малог Шенгена“. Шта се крије иза тог сукоба? Албански премијер Еди Рама оптужио је Приштину да је супротстављањем… »

Хаос међу шиптарима: Зашто је “мини Шенген” посвађао Тирану и Приштину? (видео)

Правда пре 1 дан
Идеја о “мини Шенгену” на простору Западног Балкана, коју заступају Александар Вучић, Еди Рама и Зоран Заев, изазвала је бројне оштре реакције политичких кругова у региону, посебно међу албанским политичарима на Косову… »

Одговор Едију Рами: Он је председник државе која се зове Албанија

Б92 пре 1 дан
Косовски политички аналитичар Албинот Малоку каже да албански премијер Еди Рама не може склопити споразум у име државе Косово, наводи портал Аналитика. Малоку је коментарисао састанак који се десио у недељу између албанског… »

“Политичари у Приштини угрожавају спољну политику Албаније. Поразговараћемо о томе…”

Недељник пре 1 дан
Фото: Профимедиа Албански премијер Еди Рама изјавио је да политичари у Приштини, супротстављањем иницијативи за стварање “малог шенгена”, угрожавају спољну политику Албаније, преноси Н1. Рама је, у изјави албанској… »

Вести дана »