Њујорк

Бака Десанка пркоси времену: Најстарији Српкиња у дијаспори прославила 101. рођендан у Америци

Телеграф пре 4 дана
Бака Десанка испоштовала је и традицију - замислила је рођенданске жеље и одувала свећице на торти. Најстарија Српкиња у расејању Десанка Богданов живи у Риџвуду у држави Њујорк, где је недавно прославила 101… »

Робокап постаје стварност – један поглед је довољан

Дневник пре 4 дана
Откривено је да америчка полиција користи софтвер који са великом прецизношћу препознаје лица чак, и када су фотографије мутне а фирма која стоји иза технологије чак може да понуди полицајцима специјалне дигиталне наочаре… »

Амазон развија систем за плаћање длановима

Нова економија пре 4 дана
Компанија Амазон развија терминале за плаћање у малопродајним радњама који ће уместо кредитних картица или других система безготовинског плаћања очитавати длан корисника приликом трансакције. Вол стрит џурнал ( Валл… »

"Њујорк тајмс" објавио кога подржава у борби против Трампа: "нека победи најбоља"

Блиц пре 4 дана
Амерички лист "Њујорк тајмс" подржао је у недељу сенаторке Ејми Клобучар и Елизабет Ворен за демократску председничку номинацију, а ово је први пут да бира два кандидата. Избор овог либералног листа догађа се само неколико… »

Ко може да победи Трампа: Њујорк тајмс подржао Ејми Клобучар и Елизабет Ворен

Недељник пре 4 дана
Фото Профимедиа Њујорк тајмс подржао је сенаторке Ејми Клобучар и Елизабет Ворен за демократску председничку номинацију неколико недеља уочи избора за председничку номинацију у Ајови 3. фабруара, чиме званично почињу… »

Стварно невероватно: Музика која се мења са променама на небу

Србија данас пре 4 дана
Ево шта се добије када се укрсте уметност и вештачка интелигенција... Познато је да Бјöрк не зазире од технологије, па је често користи у свом музичком изразу, те на наступима. Сада је отишла још корак даље, и уз помоћ… »

Да ли жена може да победи Трампа?

Дојче веле пре 4 дана
Огромна већина демократских бирача нема проблем са тим да једна жена руководи Белом кућом. Али се многи питају да ли жена може придобити већину у не тако либералним америчким државама? „Жене у политици и даље се… »

Звезде Њујорк сити балета 13. марта у Српском народном позоришту

Дневник пре 4 дана
Прваци и солисти Њујорк сити балета наступиће, у организацији Београдског фестивала игре, 13. марта у Новом Саду, на великој сцени Српског народног позоришта. Шеснаест играча, које предводе звезде Стерлинг Хилтин и Данијел… »

Времеплов (20. јануар 2020)

РТС пре 5 дана
Дан Дејвида Боувија у Њујорку. Најдепресивнији дан у години "блуе мондаи" - трећи понедељак у јануару (по истраживању британског психолога Клифа Арнала. Свети Јован Крститељ - Јовандан. 1502. - Португалски морепловци открили… »

"Очекујемо да се све НБА звезде одазову позиву за ОИ"

Б92 пре 5 дана
Џери Коланђело, спортски директор кошаркашке репрезентације САД, уверен је да ће се највеће звезде НБА лиге одазвати на позив за Олимпијске игре у Токију. Американци су за своје стандарде доживели дебакл на Светском… »

Вести дана »