Скопље

Уручене сајамске и награде за кратку причу

Југмедиа пре 6 сати
Прву награду од 20.000 динара на конкурсу Дома културе за кратку причу Пирота добио је Иван Стаменковић из Ниша за причу ‘’Те деум Лаудамус’’, Друга награда од 15.000 динара припала је аутору Далибору Филиповићу из… »

Заев: СДСМ више није македонска, већ мултиетничка странка

Б92 пре 4 сата
Скопље -- Владајући СДСМ у Северној Македонији више није македонска већ мултиетничка партија, изјавио је доскорашњи македонски премијер и лидер те партије Зоран Заев. Заев је додао на то да је и такав, мултиетнички, састав… »

Врањски Пантери освојили кошаркашки турнир у Бујановцу

Бујановачке пре 1 сат
Бујановац, 22. фебруар 2020.-Кошаркаски турнир „Лет’с плаи тогетхер“ одржан је данас у Спортској хали у Бујановцу, као први од неколико који ће се одржати у наредном периоду у Врању, Куманову и Скопљу. На турниру су… »

Уручене сајамске и награде за кратку причу

Данас пре 6 сати
Са 21. Салона књиге и графике у Пироту Прву награду у износу од 20.000 динара на конкурсу Дома културе за кратку причу Пирота добио је Иван Стаменковић из Ниша за причу „Те деум Лаудамус“. Друга награда у износу од 15.000… »

Ципрас тражио у француском Сенату: Отворите пут за Скопље и Тирану

Б92 пре 1 дан
Атина -- Бивши грчки премијер Алексис Ципрас тражио је у француском Сенату да Париз отвори европски пут за Скопље и Тирану, преноси ТВ21. Он је у свом говору о проширењу Европске уније рекао да ће бити веома тешко да се… »

Одгођен почетак суђења за насиље у Собрању

Ал Јазеера пре 1 дан
Оптужени су почетком 2017. године припремили и реализирали план с циљем онемогућавања мирне примопредаје власти. У Кривичном суду у Скопљу одгођен је почетак суђења организаторима насилног упада у Собрању 27. априла… »

Кошаркашки турнир у суботу у Бујановцу

Бујановачке пре 1 дан
Бујановац, 21. фебруар 2020.- Бујановац ће у суботу бити домаћин кошаркашког турнира за играче рођене 2002. и 2003. године. Организатор је ОКК Плаи 017 под слоганом Лет’с плаи тогетхер. -Ово је само један од турнира јер… »

Забрањено пушење и у сопственом дворишту, како Срби реагују на то?

Телеграф пре 1 дан
Немачка није права земља за пушаче. Цигарете су скупе, пушење на јавним местима строго забрањено. Данас је јаз између пушача и непушача толико велики да су се умешали закони. Онима којима је пушење забрањено и у… »

Средњошколци Власотинца и Скопља “граде мостове”

Југ пресс пре 1 дан
ВЛАСОТИНЦЕ У оквиру међународног пројекта ,,Градимо мостове” ученици СУГС „Кочо Рацин“ из Скопља посетили су своје вршњаке из Гимназије „Стеван Јаковљевић“ у Власотинцу. – Прошле године је потписан меморандум… »

Тсипрас и Заев добитници Међународне награде Вестфалског мира

Ал Јазеера пре 2 дана
Наградом се одаје признање за Преспански споразум, којим је ријешен дугогодишњи спор о имену између Атине и Скопља. Бивши премијери Сјеверне Македоније и Грчке, Зоран Заев и Алексис Тсипрас, овогодишњи су добитници… »

Вести дана »