Велики школски час

Одржан “Велики школски час”

Ритам града Кг 21.10.2019
У сећање на стрељане грађане Крагујевца у октобру 1941. године послата је и данас порука мира са традиционалне манифестације Велики школски час, која је одржана крај споменика стрељаним ђацима и професорима у спомен-парку… »

“Једна од идентитетских међа српског народа у 20. веку…”: Велики школски час у знак сећања на стрељане ђаке и…

Недељник 21.10.2019
Фото: Принтсцреен Иоутубе У сећање на стрељане грађане Крагујевца у октобру 1941. године послата је и данас порука мира са традиционалне манифестације Велики школски час, крај споменика стрељаним ђацима и професорима у… »

Велики школски час одржан у Шумарицама

Студио Б 21.10.2019
У Србији се обележава Дан сећања на жртве у Другом светском рату и 78 година од масовног стрељања цивила, међу њима и ђака и професора, у крагујевачким Шумарицама. У знак сећања, и ове године у спомен-парку у том… »

Крагујевац: Сећање на недужне жртве

Данас 20.10.2019
Крагујевачким Шумарицама данас ће бити организован традиционални Велики школски час У крагујевачким Шумарицама, крај Споменика стрељаним ђацима и професорима (В/3) сутра (понедељак) ће бити организован традиционални… »

Спреман програм за Велики школски час

РТ Крагујевац 20.10.2019
Генерална проба овогодишњег Великог школског часа изведена је у Шумарицама где се ова манифестација одржава од 1957. године. У организацији Спомен – парка „Крагујевачки октобар“ испред споменика „Стрељаним ђацима… »

Нова генерација достојно чува сећање на крагујевачку трагедију

РТ Крагујевац 19.10.2019
Крагујевачка трагедија 1941. године одвела је у смрт недужне цивиле, грађане и ученике Прве гимназије. Стрељање у Шумарицама 21. октобра трајало је од седам ујутру до два поподне. Трагедију је преживело свега шездесетак… »

Слике и цртежи Душка Јовића отварају Октобарске свечаности

РТ Крагујевац 01.10.2019
Традиционалне Октобарске свечаности отвара вечерас у Народном музеју изложба под називом „Слике и цртежи Душка Јовића“, аутора Татјане Милосављевић, музејског саветника. До краја месеца очекује нас низ културних… »

Почињу ОКТОБАРСКЕ СВЕЧАНОСТИ

ИнфоКГ 30.09.2019
Отварањем изложбе слика и цртежа крагујевачког сликара Душка Јовића сутра од 19 часова у Народном музеју почињу Октобарске свечаности којима се обележава годишњица стрељања Крагујевчана 1941. године. У оквиру… »

ОКТОБАРСКЕ СВЕЧАНОСТИ: ОКТОХ, Бдење, на Великом школском часу поема "Поуке из шуме"

ИнфоКГ 27.09.2019
У оквиру Октобарских свечаности, којима се обележава годишњица стрељања Крагујевчана 1941., и ове године биће одржани, између осталог, ОКТОХ, Бдење и Велики школски час, на коме ће бити изведена поема “Поуке из… »

Усвојен програм Октобарских свечаности

РТ Крагујевац 26.09.2019
Градско веће утврдило је програм Октобарских свечаности. Поред већ традиционалних манифестација као што су Музичке свечаности Октобру хододарје, ЈоакимИнтерФест, Бдење, Молебан и Велики школски час, на коме ће бити… »

Вести дана »