Ekonomija arhiva vesti 11.01.2016

Recept za preduzetnički uspeh: Omogućiti mikrofinansiranje i ukinuti nepotrebne namete

Gde investirati 11.01.2016
Za mikropreduzeća će puno značiti najavljeni zakon o mikrofinansiranju, koji će olakšati pristup izvorima finansiranja. „Većina mikro preduzeća, zapravo, ne želi da raste i ja mislim da to i nije loša vest. Preciznije rečeno, mislim da bi se… »

Prvi top ski vikend u četvrtak

Kamatica 11.01.2016
Prvi Top ski vikend u ski centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru počinje u četvrtak i traje do 17. januara, a u okviru tog vikenda može se iskoristiti popust od 20 odsto na trodnevne i četvorodnevne ski karte, saopšteno je danas iz… »

Elektronske građevinske dozvole – u praksi

RTV 11.01.2016
SUBOTICA, PANČEVO - Pre tačno nedelju dana ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović pustila je u rad elektronski sistem za izdavanje građevinskih dozvola, ističući da je Srbija tako značajno unapredila privredni ambijent. RTV istražuje li… »

Srbija na Sajmu turizma u Utrehtu

Akter 11.01.2016
Turistička organizacija Srbije će od sutra do 17. januara predstaviti turističku ponudu zemlje na sajmu turizma Vakantiebeurs, koji se održava u Utrehtu, u Holandiji. Za potrebe predstavljanja turizma Srbije, TOS je zakupila i opremila izložbeni… »

Grad Šabac zajedničkim javnim nabavkama uštedeo 71,5 miliona dinara

Ekapija 11.01.2016
Zajedničkim javnim nabavkama Grad Šabac je tokom 2015. godine uštedeo 71,5 miliona dinara. Sprovedeno je osam javnih nabavki, a preduzeća, ustanove i škole najviše su bili zainteresovani za zajedničke nabavke električne energije, sredstava za… »

Beograd dobija pametnu zgradu i hotel na 6.500 m2 - Projekat "Xenon" uvodi svetski standard u gradnji stambeno-poslovnih…

Ekapija 11.01.2016
Planirani izgled objekta Beograđani će uskoro imati priliku da uživaju u stanovima kakve poseduje mali broj stanovnika Beča, Minhena i Pariza. Projekat "Xenon" je novi ekskluzivni stambeno-poslovni objekat lociran na južnoj padini Vračara i… »

Ekonomije koje su usporavale u 2015. neće imati mnogo sreće ni u ovoj godini

Biznis i finansije 11.01.2016
Svetske ekonomije koje su se najsporije razvijale u prethodnoj godini prema prognozama neće ni u 2016. imati mnogo sreće. Tako će npr Venecuela imati pad ekonomije od 3,3%, a neće mnogo bolji biti ni Brazil, kao ni prezadužena Grčka ili Rusija koja… »

SLIKA DANA: Dečje odeljenje neurohirurgije KCS okrečeno posle 15 godina

BizLife 11.01.2016
Odeljenja Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije dobila su novi izgled posle 15 godina zahvaljujući donacijama antifungicidnih i antibakterijskih boja kompanije Tikkurila, koja je u Srbiji prepoznata po svom strateškom brendu Zorka Color… »

"Teško breme budućim generacijama"

B92 11.01.2016
Od izbijanja globalne finansijske krize, arhitektura finansijskog sistema u svetu je praktično promenjena. Ako se ne shvati koje su to suštinske promene, u smislu kako reaguju tržišta na pojedine signale centralnih banaka i politike koje vode, mogući… »

ŠTA UVOZIMO IZ EVROPSKE UNIJE: Ako ne piše bez GMO, znači da ga ima u proizvodu

Kurir 11.01.2016
Da bi sačuvala svoj jedinstveni položaj i domaće GM fri tržište, Srbija mora strateški da se orijentiše i usmeri svoju konkurentnost, navode u ovoj organizaciji. BEOGRAD - Meso, jaja i mleko koje uvozimo iz Evropske unije, ako ne sadrže oznaku… »