Izvor: Kurir arhiva vesti 19.02.2016

Novi Napad Je Pitanje Dana: 5.000 džihadista se nalazi u Evropi i samo čekaju naređenje

Kurir 19.02.2016
Policijska i obaveštajna agencija Evropske unije (Europol) upozorila je na mogućnost novih napada Islamske države u Evropi, a ta pretnja je najveća u poslednjih 10 godina. "Teroristi Islamske države planiraju nove napade na evropskom kontinentu”… »

Sertić: Sigurno nećemo ugasiti RTB Bor

Kurir 19.02.2016
Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor sigurno neće biti ugašen, izjavio je ministar privrede Srbije Željko Sertić. "RTB Bor je uz rudnik Resavica jedan od naša dva najveća problema. Činjenica je da radi sa gubitkom zbog loših cena na svetskom… »

Novi Napad U Turskoj: Ubijena dva vojnika i jedan policajac

Kurir 19.02.2016
Dva turska vojnika i jedan policajac ubijeni su danas u napadu kurdskih ekstremista u Dijarbakiru, gradu na jugoistoku Turske, saopštila je turska vojska. U saopštenju se navodi da su ekstremisti Radničke partije Kurdistana (PKK), koja je zabranjena u… »

Oslabila Domaća Valuta: Evro danas 122,78

Kurir 19.02.2016
Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 122,7835 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro košta oko sedam para više nego juče, kada je kurs bio 122,7118 dinara za evro. Dinar je 0,9 odsto… »

Pali Serijski Pljačkaši U Beogradu: Na meti razbojnika banke i prodavnice

Kurir 19.02.2016
BEOGRAD - Pripadnici policije uhapsili su, u dve odvojene akcije, tri osobe zbog više razbojništava. Policija navodi da su uhapšeni D.N. (20), F.P. (21) i A.B. (37) iz Beograda. Prva dvojica uhapšenih se sumnjiče da su u oktobru pokušali da… »

Prepucavanje U Skupštini Pavićević: NOVU podržava 9,94 odsto! Babić: Onda izađite sami na izbore!

Kurir 19.02.2016
Nova stranka iznela je danas u parlamentu računicu prema kojoj 9,94 odsto prihvaćenih amandmana te stranke od formiranja aktuelnog saziva parlamenta znači istu toliku podršku građana toj stranci, a poslanici SNS uzvratili su na računicu poslovicom… »

Konačno Uhvaćen Ratni Zločinac: Upravnik logora Lora u kom su ubijali i mučili Srbe uhapšen u Splitu

Kurir 19.02.2016
ZAGREB - Tomislav Duić, osuđen za ratne zločine u slučaju Lora1,koji je bio u bekstvu skoro 15 godina, uhapšen je danas u Splitu. Portparol splitskog Županijskog suda Damir Romac izjavio je da jeupravnik bivšeg Vojno-istražnog zatvora Lora… »

Kameron: Radim šta mogu, prihvatiću sporazum samo ako to bude dobro za Britaniju

Kurir 19.02.2016
Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da "još nema sporazuma" kada se vratio danas na pregovore s ostalim liderima EU u Briselu o dogovoru koji bi sprečio izlazak Velike Britanije iz Unije. "Ostvarili smo određen napredak ali i dalje nema… »

Oland: Sve je veći rizik od rata između Turske i Rusije

Kurir 19.02.2016
Kraj šengenske zone slobodnog kretanja u 26 evropskih zemalja značio bi kraj Evrope, izjavio je danas predsednik Francuske Fransoa Oland. On je u izjavi za francuski radio tokom samita EU u Briselu rekao da bi ukidanje šengenske zone, čiji opstanak… »

KIM HOĆE DA BUDE OSVAJAČ KOSMOSA: Lansiraćemo mi još satelita!

Kurir 19.02.2016
Severnokorejski lider kaže da su njegovoj zemlji kosmička istraživanja "strateški cilj", javljaju tamošnji mediji. "Osvajanje kosmosa je... ljuta borba protiv neprijateljskih snaga koje nastoje da nam uzurpiraju mir i suverenitet", rekao je Kim u… »