Izvor: Kurir arhiva vesti 19.02.2016

Valensa: Napravio sam jednu grešku, ali špijun nisam bio!

Kurir 19.02.2016
Bivši predsednik Poljske i vođa sindikalnog pokreta "Solidarnost" Leh Valensa priznao je danas da je "napravio jednu grešku", ali je oštro negirao da je ikad bio špijun koji je sarađivao sa poljskim komunističkim režimom. On nije objasnio kakvu je… »

Oprez! Deo Ibarske magistrale zatvoren zbog odrona

Kurir 19.02.2016
Deo Ibarske magistrale, na delu od Kraljeva ka Raškoj, zavoren je za saobraćaj zbog odrona veće količine zemlje i kamena, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS). Ekipe putara su na terenu i rade na uklanjanju zemlje i kamena sa puta, pa… »

Merkelova: Unija odlučila da nastavi plan s Turskom oko izbeglica

Kurir 19.02.2016
Države članice Evropske unije svim silama su podržale zajednički plan sa Turskom o ograničenju priliva izbeglica u Evropu, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel rano jutros, nakon višečasovnih razgovora sa liderima 28-članog bloka u… »

NOĆ U BEOGRADU: 4 povređeno u 3 saobraćajke

Kurir 19.02.2016
Četiri osobe su povređene u tri saobraćajne nezgode, a Hitna pomoć je protekle noći u Beogradu intervenisala 116 puta od čega 17 na javnom mestu. U 19.19 časova na ulazu sa Zrenjaninskog puta u Glogonjski rit povređena je ženska osoba (43), koja… »

Raša Insajder: Zbog čega Vladimir Putin ne ubije Džordža Soroša?

Kurir 19.02.2016
Džej Vogt u kolumni za "Raša Insajder" šokirao je svetsku javnost poslednjim u nizu tekstova u kome otvoreno pita - zbog čega predsednik Rusije ne ubije Džordža Soroša. "Da budem odmah jasan - ovim putem ne nagovaram Vladimira Putina da ubije ili… »

Poljski Predsednik: Rusija je ta koja potpiruje novi Hladni rat!

Kurir 19.02.2016
Poljski predsednik Andžej Duda optužio je Rusiju da potpiruje novi "hladni rat" svojim delovanjem u Ukrajini i Siriji. Duda je u intervjuu Rojtersu oštro kritikovao izjavu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji je prošle nedelje naveo da odnosi… »

Čuvanje Sećanja: Bista kralja Aleksandra otkrivena u Domu Vojske

Kurir 19.02.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić otkrio je danas spomen-bistu kralja Aleksandra I Karađorđevića u Centralnom holu Doma Vojske Srbije, u prisustvu nj.k.v. Jelisavete Karađorđević, državnih sekretara u Ministarstvu odbrane, načelnika… »

Okršaj Kamiondžija: Bugari blokirali granicu sa Grčkom, besni zbog protesta!

Kurir 19.02.2016
Bugarske kamiondžije blokirale su danas svih šest kontrolnih punktova širom granice sa Grčkom u znak protesta zbog višenedeljnih povremenih blokada grčkih poljoprivrednika. Na graničnim prelazima su dugi redovi kamiona i automobila, a samo je… »

Prvi Osnovni Sud: Odbačena tužba protiv Zorane Mihajlović

Kurir 19.02.2016
Tužbu protiv ministarke Zorane Mihajlović, koju je podneo bivši gradonačelnik Užica Jovan Marković zbog povrede ugleda i časti, Prvi osnovni sud u Beogradu je odbacio. Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je tužbu koju je bivši gradonačelnik Užica… »

Pomfrit Ne Može Da Čeka: Gladna Merkelova izašla sa važnog samita EU jer su stalno odlagali večeru

Kurir 19.02.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel na kratko je izašla sa današnjeg izuzetno napetog samita EU kako bi na ulici, u jednom od poznatih briselskih kioska brze hrane, kupila pomfrit. Kako prenosi Rojters, ogladnela kancelarka je uzela stvari u svoje ruke… »