Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 13.04.2016

Devenport uručio ključeve izbeglicama: Dom za 36 porodica

Večernje novosti 13.04.2016
Šef delegacije EU uručio ključeve porodicama koje su dosad bile smeštene u kolektivnom centru u selu Varna. Evropa uložila 720.000 evra u gradnju objekta u Šapcu. ŠEF Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, u sredu je u Šapcu uručio ključeve… »

Utakmica u Velsu pod prismotrom zbog sumnjivog klađenja

Večernje novosti 13.04.2016
Fudbalski savez Velsa saopštio je danas da istražuje sumnjivo klađenje na utakmice prvenstva te zemlje. Fudbalski savez Velsa saopštio je danas da istražuje sumnjivo klađenje na utakmice prvenstva te zemlje. Ekipa Rila je u spornom suspetu sa 5:0… »

Užas u Moskvi: Tinejdžeri iz zabave na smrt pretukli tri beskućnika (video)

Večernje novosti 13.04.2016
Moskovska policija uhapsila je grupu tinejdžera koja je ubila trojicu beskućnika, prenose ruski mediji. Moskovska policija uhapsila je grupu tinejdžera koja je ubila trojicu beskućnika, prenose ruski mediji. Ubistva su se dogodila na jugu Moskve 10… »

Najjeftinija je vožnja na metan

Večernje novosti 12.04.2016
Zbog visokih cena benzina, nafte i TNG, vozači se okreću alternativnim vrstama goriva. Za iste pare duplo više se vozi na CNG nego na dizel. SRPSKI vozači u rezervoare svojih vozila toče, bez obzira da li se radi o dizelu, benzinu ili tečnom naftnom… »

Francuska crkva najavila mere za jačanje borbe protiv pedofilije

Večernje novosti 12.04.2016
Francuska katolička crkva odlučila je da ustanovi novu nezavisnu komisiju sastavljenu od sekularnih stručnjaka koja će savetovati biskupe i pomagati im u rešavanju osetljivih slučajeva seksualnog zlostavljanja dece od strane sveštenika. Francuska… »

Pomoć Crkve Muzeju žrtava genocida

Večernje novosti 12.04.2016
Potpisan protokol o saradnji Arhiva SPC i Muzeja žrtava genocida. Naučnicima postala dostupna arhivska građa u kojoj se nalazi mnoštvo prvorazrednih svedočanstava o stradanju Srba u 20. veku. PATRIJARH Irinej potpisao je danas u Patrijaršiji… »

Završeno suđenje Teodora Viktorović kroz suze vikala: Nisam svesno ubila baku!

Večernje novosti 12.04.2016
Saslušanjem veštaka i optužene, završeno suđenje glumici koja se tereti da je prošle godine satarom ubila majku Ljiljanu i baku Ivanku. NIKADA ne bih mogla svesno da ubijem baku! Nikakvi stručnjaci me ne mogu ubediti da sam u tom trenutku… »

Polemike Borislav Borović: Belorusija slovenski tigar

Večernje novosti 13.04.2016
Posle posete ministra privrede Željka Sertića Belorusiji, možda je trenutak da se ukaže na neke činjenice relativno nepoznate u našoj javnosti o privredi ove države. POSLE posete ministra privrede Željka Sertića Belorusiji, možda je trenutak da… »

Italijanski biciklista suspendovan na 18 meseci zbog korišćenja kokaina

Večernje novosti 13.04.2016
Međunarodna biciklistička federacija (UCI) saopštila je da je Luka Paolini kažnjen zbog "nenamernog kršenja antidoping pravila" Italijanski biciklista Luka Paolini suspendovan je na 18 meseci pošto je bio pozitivan na kokain u Trci kroz Francusku… »

Nikolić zadržao posao, ali mu preti suspenzija

Večernje novosti 13.04.2016
Trener Olimpije je, zbog rasističkog ispada, u iščekivanju odluke Fudbalskog saveza Slovenije, koji je pokrenuo disciplinski postupak protiv njega. Marko Nikolić našao se na stubu srama evropskih medija i fudbalskog sveta zbog obraćanja tamnoputom… »