Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 13.04.2016

Znamenite srpkinje Natalija Bjelajac, narednik vojske i bolničarka: Ranjena i odlikovana 12 puta!

Večernje novosti 13.04.2016
Učestvovala je u oslobađanju Kosova, a na Kajmakčalanu zarobila čak 30 bugarskih vojnika. Gestapo je uhapsio čim je okupirao Beograd, jedva je preživela strahote u logoru na Banjici. RANjENA je 12 puta i 12 puta odlikovana za hrabrost. A to koliko… »

Mektić: Napadi me samo čine jačim

Večernje novosti 13.04.2016
Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić govori, za "Novosti", o Bosni kao zemlji velikih čuda: Ja sam najviše napadana osoba u BiH, ali neću odustati bez borbe. SARAJEVO - Bosna i Hercegovina definitivno je zemlja čuda, pa tako političar, koji želi… »

Žirinovski otkrio spomenik sam sebi!

Večernje novosti 13.04.2016
Kontroverzni ruski političar napravio još jedan neobičan gest po kome će biti upamćen više nego po delovanju u politici. Statua visoka tri metra rad je skulptora Zuraba Ceretelija. MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA NEPREDVIDIVI i uvek kontroverzni… »

Polemike Dr Voja Marjanović: Zbogom, prijatelju

Večernje novosti 13.04.2016
Vest o smrti dugogodišnjeg beogradskog muftije Hamdije Jusufcpahića rastužila je mnoge Beograđane. VEST o smrti dugogodišnjeg beogradskog muftije Hamdije Jusufcpahića rastužila je mnoge Beograđane, koji su u njemu osećali časnog, dobrodušnog i… »

Subotica: Štamparija "Čikoš" zapošljava invalide

Večernje novosti 13.04.2016
Ministarstvo rada pomoglo subotičku firmu iz fonda za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, pošto u štampariji „Čikoš”, od ukupno 55 radnika, 35 su invalidi koji rade u administraciji i proizvodnji. SUBOTICA - Vlada Srbije je ove godine… »

Špijunka: Kecelja s vašara

Večernje novosti 13.04.2016
Pošto svakodnevno šparta Srbijom tokom kampanje, Sanda Rašković Ivić, liderka DSS, odlučila je da za praznik Blagovesti poseti neki od tradicionalnih vašara širom zemlje. POŠTO svakodnevno šparta Srbijom tokom kampanje, Sanda Rašković Ivić… »

Požarevac: Jagma za 158 radnih mesta

Večernje novosti 13.04.2016
Organizovan sajam zapošljavanja za kandidate iz Braničevskog okruga. Poslodavci i iz Kostolca, Malog Crnića i Žabara. CENTAR za kulturu u Požarevcu bio je domaćin Sajma zapošljavanja na kojem su 24 poslodavca iz ovog grada, ali i Kostolca, Malog… »

Tv kuće pljačkaju autore

Večernje novosti 13.04.2016
Da li će autorska prava filmskih radnika dobiti zakonsku zaštitu (1). Simjanović: Vlasnici televizija obogatili su se na tuđem radu. VIŠEDECENIJSKA borba naših filmskih radnika da se zakonom zaštite njihova imovinska autorska prava i da prestane… »

Povećati broj časova đacima

Večernje novosti 13.04.2016
Novi predlozi na sednici Nacionalnog prosvetnog saveta: Trebalo bi omogućiti da učenici imaju više časova nedeljno, jer su među najmanje opterećenima u Evropi. TREBALO bi omogućiti da učenici imaju više časova nedeljno, jer su među najmanje… »

Beogradske priče: Čudotvorni lanci Beogradske crkve

Večernje novosti 13.04.2016
Predratni zapisi pominju hram posvećen Bogorodičinom rođenju koji su napravili prisilno iseljeni Beograđani 1523. godine. MALO kome je poznato da su u Carigradu nekada postojala dva "Beograda", u kojima su stanovali srpski naseljenici, kao i da… »