Arhiva vesti 12.09.2016

U Srbiji održan Bajram namaz

Slobodna Evropa 12.09.2016
Islamski vernici počeli su četvorodnevnu proslavu Kurban Bajrama, jednog od dva najveća praznika. U džamijama je održana Bajramska molitva - Bajram namaz, a ispred Bajrakli džamije u Beogradu gde je bila centralna bajramska molitva u Srbiji… »

Počela Nedelja ponosa, ne očekuju se tenzije

N1 Info 12.09.2016
Nedelja ponosa 2016, koja se u Beogradu ove godine odvija pod sloganom ''Ljubav menja svet", počela je danas u Mikser hausu i trajaće do 17. septembra. Nedelju ponosa svečano je otvorio reditelj Stevan Filipović. Organizator Parade ponosa Boban… »

Beba rođena na spasilačkom brodu u ničijim vodama

B92 12.09.2016
Rim -- Na spasilačkom brodu u vodama Sredozemlja rođena je beba migrant, prenosi BBC. Radio BBC navodi da se žena iz Nigerije porodila u međunarodnim vodama, tako da bebi nije određeno državljanstvo. Lekarka volonterske organizacije MSF izjavila je… »

Stranačke kolege spremne da sednu na mesto Milanovića

B92 12.09.2016
Zagreb -- Nakon izjave lidera SDP Zoran Milanović da se više neće kandidovati za predsednika stranke, dva funkcionera SDP najavila su mogućnost kandidature za to mesto. Poslanik SDP-a u Evropskom parlamentu i bivši hrvatski ministar spoljnih poslova… »

Samsung Note 7 zapalio Jeep Grand Cherokee SRT8

Auto blog 12.09.2016
Početkom meseca, Samsung je objavio dobrovoljni opoziv novog Note 7 smartfona, nakon 35 zabeleženih slučajeva zapaljivanja tokom punjenja. Sada, jedan vozač iz Floride tvrdi da se njegov Jeep Grand Cherokee pretvorio u buktinju, izazvanu novim… »

U utorak s Borisovim i Orbanom, u petak sa Olandom

Dnevnik 12.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić sastaće se danas popodne sa bugarskim i mađarskim kolegom, Bojkom Borisovim i Viktorom Orbanom, u Burgasu, u Bugarskoj. Pres služba Vlade Bugarske saopštila je da će Aleksandar Vučić, zbog ranije ugovorenih obaveza… »

Otkrivena nelegalna kladionica

Večernje novosti 12.09.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Bačkoj Palanci otkrili su nelegalnu kladionicu na području ove opštine i podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika, saopštila je dana Policijska uprava u Novom Sadu. Pripadnici Ministarstva… »

Delovi centra, Podbare i Klise sutra bez struje

Moj Novi Sad 12.09.2016
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u Novom Sadu, Futogu, Ledincima, Rakovcu, Čortanovcima i Šakotincu. Novi Sad: - od 8 do 10 sati: povremeno u ulici Omladinskih radnih akcija 26-62… »

Francuska uvela zabranu plastičnih posuda

Večernje novosti 12.09.2016
Zabranom predviđena obaveza proizvođača da sva ambalaža na francuskom tržištu bude od "biorazgradivog materijala" PARIZ - Francuska je uvela kontroverznu meru zabrane plastičnih posuda, kojom je predviđena obaveza proizvođača da sva ambalaža na… »

Barselona otvorila drugu akademiju u SAD

Večernje novosti 12.09.2016
Španski gigant otvorio drugu fudbalsku akademiju u Americi. Nalazi se u Šarlotu u Severnoj Karolini. Španski gigant Barselona otvorila je danas svoju drugu fudbalsku akademiju za fudbal u SAD, a ona se nalazi u Šarlotu u Severnoj Karolini. Barselona… »