Izvor: RTV arhiva vesti 07.11.2016

Vinovnik nesreće u Stepojevcu uhvaćen na Horgošu

RTV 07.11.2016
HORGOŠ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Ž.V.(1987) na graničnom prelazu Horgoš, koji je osumnjičen da je 22. oktobra ove godine u naselju Stepojevac automobilom usmrtio S.L. Osumnjičenom Ž.V. koga je policija ubrzo nakon… »

Tužilac suda za zločine OVK u Beogradu i Prištini

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Specijalni tužilac za ratne zločine OVK na Kosovu Dejvid Švendiman razgovarao je danas u Prištini sa kosovskim državnim tužiocem Aleksandrom Lumezijem o organizaciji, nadležnostima i ovlašćenjima Kancelarije specijalnog tužioca… »

Oklahoma: Oštećenja na skladištu nafte posle zemljotresa

RTV 07.11.2016
VAŠINGTON - U zemljotresu magnitude 5 koji je u nedelju uveče pogodio centralni deo Oklahome pričinjena je šteta na jednom od ključnihh svetskih skladišta nafte, ali nije bilo žrtava, saopštile su danas lokalne vlasti u toj američkoj savzenoj… »

Traje potraga za članom posade potopljenog broda

RTV 07.11.2016
SMEDEREVO - Kapetanija Smederevo naložila je danas vlasniku broda "Beograd 10", koji je potonuo na ušću Jezave u Dunav u noći između četvrtka i petka, da ukloni olupinu jer ugrožava plovidbu. Na potonulom brodu su bila dva člana posade. Telo… »

Članovi IS privedeni na Kosovu planirali napade

RTV 07.11.2016
PRIŠTINA - Kosovski javni tužilac izjavio je da su sedmorica osumnjičenih pripadnika Islamske države (IS), koji su privedeni na Kosovu prošle nedelje, planirali napade na na Balkanu i dobijali instrukcije od ekstremista u Siriji, prenose danas… »

Omerović: Ugrožen biznis Muamera Zukorlića

RTV 07.11.2016
BEOGRAD, NOVI PAZAR - Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović optužio je danas Muamera Zukorlića da zloupotrebljava i manipuliše institucijama Islamske zajednice u Srbiji i Svebošnjačkim saborom, u interesu svog Internacionalnog… »

Ilić: Nisam pozvan na otvaranje autoputa

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Nove Srbije (NS) i bivši ministar građevinarstva Velimir Ilić nije dobio poziv za današnju svečanost otvaranja deonice autoputa Ljig-Preljina na Koridoru 11, preneo je lokalni portal Morava info. Ilić je rekao da je očekivao da… »

Da ne gradimo deonice "iz njive u njivu"

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Svaka zemlja koja zaostaje u izgradnji infrastrukture zaostaje i u razvoju. Na žalost, kod nas se infrastrukturni objekti dugo grade, stalno se okleva i nešto čeka, izjavio je danas profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić i… »

Razbijač dvojezične table u Vukovaru oslobođen

RTV 07.11.2016
ZAGREB - Vukovarski opštinski sud doneo je danas prvostepenu oslobađajuću presudu u postupku protiv Marijana Živkovića zbog razbijanja dvojezične table na zgradi policijske stanice u Vukovaru, javili su hrvatski mediji. To je novinarima potvrdio… »

Đukanović: Staćemo na put onima koji bi da ruše državu

RTV 07.11.2016
CETINJE - Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je danas rekao da će se stati na put onima koji bi da ruše državu. "Nadam se da će se ovaj proces završiti i da ćemo stati na put onima koji na račun svog političkog, medijskog ili nevladinog… »