Izvor: RTV arhiva vesti 07.11.2016

Klinton ili Tramp Srbiji isto

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Ako predsednički kandidat Republikanaca Donald Tramp ne dobije Floridu možete na spavanje, ali ako osvoji Floridu i Severnu Karolinu, sačekajte još sat vremena za Ohajo, možda on postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država… »

Suzavac u Atini zbog protesta studenata

RTV 07.11.2016
ATINA - Grčka interventna policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala nekoliko desetina studenata koji su večeras bacali Molotovljeve koktele i kamenje tokom protesta u Atini. AP je preneo da nema informacija o hapšenjima i povređenima. Policija… »

Stefanović: Iregularne migracije zajednički problem

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da u razgovoru s ambasadorom Bugarske Radkom Todorovim Vlajkovim da su iregularne migracije zajednički problem. Stefanović je rekao da se saradnja mora intenzivirati kroz… »

U Crnoj Gori više štednih knjižica nego stanovnika

RTV 07.11.2016
PODGORICA - Populacija Crne Gore broji nešto više od 620.000 ljudi, prema poslednjim statističkim podacima, dok štednih knjižica ima gotovo 140.000 više nego stanovnika, pišu Dnevne novine. "Imajući u vidu da broj štediša značajno premašuje… »

Kuburović potpisala inicijativu za Dan sećanja na žene

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović i njeni saradnici potpisali su danas peticiju da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. "Ministarstvo pravde podržalo je ovu akciju imajući u vidu da smo skoro uradili Predlog… »

DJB i DS bojkotuju male stranke?

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Lideri pokreta Dosta je bilo (DJB) i Demokratske stranke, Saša Radulović i Dragan Šutanovac, odlučili su da bojkotuju sastanke malih opozicionih stranaka i da se prvo međusobno dogovore oko zajedničkog predsedničkog kandidata, piše Blic… »

Za dva promila oduzimanje vozila?

RTV 07.11.2016
KIKINDA - Nacrtom novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, koji bi trebalo da bude usvojen sledeće godine, predviđene su drastične kazne za vozače koji budu vozili pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita. Takav nacrt građani… »

Sprečeno iznošenje 150.000 evra preko granice

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Carinici na više graničnih prelaza sprečili su u prethodna tri dana krijumčarenje oko 150.000 evra, saopšteno je danas iz Uprave carina. Kako se navodi, na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom 7. novembra osujećen je pokušaj da se iz… »

Ijan Gilan u Sava Centru

RTV 07.11.2016
Beograd - Engleski rok pevač Ijan Gilan, frontmen grupe "Deep Purple", održaće koncert danas u Sava Centru. Gilan će zajedno sa bendom klavijaturiste Dona Aireja i Beogradskim simfonijskim orkestrom, pod dirigentskim vođstvom Stivena Bentlija-Klajna… »

NS: Radionica programiranja za devojke i žene

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Devojke i žene svih uzrasta i zanimanja, koje žele da nauče osnove programiranja i izrade svoju web aplikaciju, mogu da se prijave na radionicu Rails Girls Novi Sad koja će se održati 19. i 20. novembra. Radionica je besplatna, a prijave… »