Izvor: RTV arhiva vesti 07.11.2016

Migranti ne mogu da biraju gde će biti prebačeni

RTV 07.11.2016
BRISEL - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da izbeglice ne mogu da biraju gde će biti raspoređene u Evropi, kao i da imaju odgovornost da idu tamo gde ima mesta, prenosi AP. Prema njegovim rečima, "sramno je i… »

Trgovinska razmena Rusije i Kine 40 mlrd dolara

RTV 07.11.2016
SANKT PETERBURG - Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je danas zadovoljstvo povodom aktuelnog nivoa ekonomske saradnje Rusije i Kine, čija je trgovinska razmena, kako kaže, ove godine premašila 40 milijardi dolara. "Ako govorimo o trgovinskom… »

Preletanje kao prevara birača

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Preletanje u suprotni politički tabor predstavlja izvitoperavanje izborne volje građana, ocenila je danas profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić na panel diskusiji "Ko je jači - birači ili preletači?" u organizaciji Centra za… »

Smotra mehanizacije zimske službe

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz… »

Poslednji dan izborne kampanje u SAD

RTV 07.11.2016
VAŠINGTON - Kandidati u trci za Belu kuću iskoristiće poslednji dan predizborne kampanje uoči sutrašnjih predsedničkih izbora za mitinge širom zemlje. Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton (69), koja se nada da sutra postane prva žena… »

Grčka:Burna smena ministra prosvete

RTV 07.11.2016
BEOGRAD/ATINA - Odlazeći ministar prosvete i za verska pitanja Grčke, levičarski novinar Nikos Filis, danas je u Atini tokom primopredaje dužnosti novom ministru Kostasu Gavrologluu oštro kritikovao premijera Aleksisa Ciprasa, zatim i poglavara… »

"Slučaj Orašje pokušaj da se izazove hrvatsko-srpska netrpeljivost"

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je da je hapšenje bivših pripadnika Hrvatskog veća odbrane (HVO) u Orašju pokušaj da se veštački izazove hrvatsko-srpska netrpeljivost. Čović je, uoči zvanične posete Zagrebu… »

Glava boli zbog sinusa

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Simptomi koji nastaju usled zapaljenja su malaksalost, povišena temperatura, curenje i zapušenost nosa. Dugotrajna zapušenost nosa i curenje posle infekcije gornjih respiratornih puteva kod 20-40 odsto pacijenata dovedu i do akutne upale… »

Džastin Biber dobitnik evropskih nagrada MTV

RTV 07.11.2016
ROTERDAM - Kanadski pevač Džastin Biber osvojio je najviše priznanja na dodeli evropskih muzičkih nagrada Em Ti Vi (MTV) u nedelju uveče u Roterdamu, dok je favorit Bijonse ostala bez ijedne nagrade. Biber je dobio tri nagrade, od kojih za najbolju… »

Ko je oklevetao Mašu i Medveda?

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Tekst koji su početkom meseca objavili gotovo svi regionalni mediji da su "ruski psiholozi" uradili "istraživanje" po kom je "Maša i Medved" najopasniji crtani film za decu najobičniji je spin, dokazao je bloger Lazar Bošković. Tekst… »