Izvor: RTV arhiva vesti 07.11.2016

Švedski tužilac saslušaće Ansanža u ambasadi Ekvadora

RTV 07.11.2016
STOKHOLM - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž biće saslušan u prisustvu švedskog tužioca u ambasadi Ekvadora u Londonu 14. novembra, po tužbi za silovanje u Švedskoj 2012, saopštilo je danas tužilaštvo u Stokholmu. Tom saslušanju prisustvovaće… »

Irak: Nađeno 100 obezglavljenih tela

RTV 07.11.2016
MOSUL - Iračka vojska saopštila je danas da je pronašla oko 100 obezglavljenih tela u masovnoj grobnici južno od Mosula, grada koji se nalazi u rukama Islamske države. Kako je preneo AP, portparol vojske brigadni general Jahja Rasul rekao je da su… »

Ambasadorka: Sporazumi Beograda i Prištine se ne sprovode

RTV 07.11.2016
PRIŠTINA - Ambasadorka Nemačke na Kosovu Angelika Fic (Angelika Viets) ocenila je da dijalog Kosova i Srbije stagnira, da se sporazumi ne sprovode i da prevremeni izbori na Kosovu neće promeniti ništa na političkoj sceni."Ne želim da spekulišem… »

Minhenski zid protiv izbeglica - veći od Berlinskog?

RTV 07.11.2016
MINHEN - U predgrađu Minhena biće izgrađen zid veći od nekadašnjeg Berlinskog zida, kako bi se meštani razdvojili od izbeglica, pišu nemački mediji. Kako se navodi, zid u mestu Nojterlah Sud će biti visok četiri metra. Zid će odvojiti… »

Počela Nedelja parlamentarizma

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Otvaranjem izložbe "Veliki odmor" autora Saše Radovića u Domu Narodne skupštine, počela je ovogodišnja "Nedelja parlamentarizma". Izložbu fotografija, na kojima su prikazane škole u Srbiji koje pohađa samo jedno ili dvoje dece, otvorila… »

C. Gora: Konstitutivna sednica skupštine bez opozicije

RTV 07.11.2016
PODGORICA - Na Cetinju je danas počela konstitutivna sednica novog saziva crnogorskog parlamenta, bez prisustva opozicionih stranaka i koalicija, osim Socijaldemokrata i manjinskih stranaka. Očekuje se da će na sednici biti doneta odluka o predsedniku… »

Bugarska: Radev i Cačeva idu u drugi krug

RTV 07.11.2016
SOFIJA - Na jučerašnjim predsedničkim izborima u Bugarskoj najviše glasova je dobio opozicioni kandidat Rumen Radev - 24,9 posto, a sledi sa 22,3 odsto Cecka Cačeva, kandidatkinja vladajuće partije Gerb premijera Bojka Borisova, pokazali su prvi… »

EK konstatuje napredak Srbije i preporučuje nove korake

RTV 07.11.2016
BRISEL - Srbija će od Evropske komisije dobiti u najvećoj meri pozitivan izveštaj o napretku u prethodnoj godini, saznaje Tanjug u Briselu. Najbolje ocenjeni elementi su ekonomsko upravljanje zemljom, reforma državne uprave, kao i konstruktivna uloga… »

Za rodnu ravnopravnost i jednak pristup resursima

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa šeficom srpske Kancelarije UN za žene (UN Women - Srbija) Milanom Rikanović, sa kojom je razgovarao o konkretnim aktivnostima koje Pokrajinska vlada i pokrajinske institucije mogu… »

Konkurs za sredstva za razvoj informacionog društva

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama, koji imaju status nevladinih organizacija, da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava… »