Izvor: RTV arhiva vesti 07.11.2016

Autoput od Obrenovca do Preljine do decembra 2017.

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Deonica autoputa od Obrenovca do Preljine na Koridoru 11 biće završena do kraja novembra sledeće godine, izjavila je večeras ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović. "Iduće godine do novembra, ili… »

Veselinović: Opozicija ima snagu

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da je siguran da opozicija ima ozbiljnu snagu i da može biti mesto okupljanja svih onih koji su nezadovoljni režimom Aleksandra Vučića jer su već dokazali da nisu potkupljivi i da… »

Centralna Evropa se priprema za neuspeh sporazuma sa Turskom

RTV 07.11.2016
BEČ - Ministri odbrane zemalja centralne Evrope danas su, na poziv austrijskog kolege Hans Petera Doskocila, razmatrali mogućnosti za delovanje u zaštiti spoljnih granica EU u slučaju neuspeha sporazuma o izbeglicama sa Turskom, a domaćin je najavio… »

Nedimović i Fazekaš o privlačenju investitora

RTV 07.11.2016
BUDIMPEŠTA - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović razgovarao je danas u Budimpešti sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom o mogućnostima pomoći mađarskog ministarstva poljoprivrede u… »

Opljačkana pošta u Partešu na KiM

RTV 07.11.2016
PARTEŠ - Pošta u Partešu u Kosovskom pomoravlju opljačkana tokom prethodne noći i iz kase je odnet novac i deo dokumentacije, rekao je danas direktor Pošta Srbije na Kosovu i Metohiji Ranđel Nojkić. On je precizirao da je da je rano jutros oko tri… »

Bil Klinton kao "prvi gospodin"

RTV 07.11.2016
ZAGREB - Ako SAD u utorak dobiju Hilari Klinton za prvu ženu predsednicu, postavlja se pitanje kako će oslovljavati ubuduće njenog supruga, inače, bivšeg predsednika Bila Klintona. Reč je, prenosi Hina, o dvostrukoj istorijskoj novini. Nijedan… »

Ban Ki Mun: Rešenje za Kipar nadohvat ruke

RTV 07.11.2016
ŽENEVA - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun izjavio je danas da je rešenje za Kipar "nadohvat ruke". Lideri kiparskih Grka i Turaka danas su u Švajcarskoj pod okriljem UN nastavili pregovore u cilju ponovnog ujedinjena podeljenog… »

Mihajlović: Preventivne mere zbog prognoze vremena

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, zbog vremenskih prilika i meteorološke prognoze za naredni period, pozvala je danas preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu… »

Tramp "pobedio" na društvenim mrežama u regionu

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Korisnici društvenih mreža Fejsbuk i Tviter sa govornog područja Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, češće su se negativno izražavali o kandidatkinji demokrata na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton, nego o republikanskom… »

Bivši sudija Euleksa oslobođen optužbe za mito

RTV 07.11.2016
PRIŠTINA - Specijalno tužilaštvo Kosova dostavilo je danas Osnovnom sudu u Prištini rešenje kojim se bivši sudija Euleksa Frančesko Florit oslobađa optužbi za krivično delo primanje mita. Istraga je vođena protiv tri lica za koja se sumnjalo da… »