Izvor: RTV arhiva vesti 07.11.2016

Premijer: Napredak u istrazi, stvari ozbiljnije nego što se mislilo

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i na Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić. "Policija je sinoć napredovala u tom… »

Prijava protiv lekara zbog smrti dečaka

RTV 07.11.2016
LOZNICA - U Osnovno tužilaštvo u Loznici danas je stigla krivična prijava protiv doktora Dobrivoja Bojanića zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći tokom lečenja R. Nikodinovića. Osmogodišnji Radenko Nikodinović iz Kozjaka je početkom oktobra… »

Interpol i drugi put odbio da Kosovo primi u članstvo

RTV 07.11.2016
DŽAKARTA/BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola. "Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama… »

Borovčanin i zvanično isključen iz SPS

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Funkcioner SPS-a i zamenik predsednika opštine Stari Grad Nenad Borovcanin danas je i zvanicno isključen iz te stranke. On je tu informaciju potvrdio na svom Tviter nalogu: "Od sada i zvanicno iščlanjen iz @socijalisti. Obrazloženje je bez… »

Muškarac poginuo, žena i devojka povređene na Zrenjaninskom putu

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Muškarac (33) poginuo je danas na Zrenjaninskom putu kod skretanja za naselje Zemun, pošto je njegov automobil sleteo s kolovoza i udario u metalni stub, rečeno je u Hitnoj pomoći. Portparolka te službe Nada Macura rekla je agenciji Beta da… »

Dan primirja praznuje se u petak

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Prema Zakonu o državnim praznicima u Srbiji se Dan primirja u Prvom svetskom ratu praznuje 11. novembra, koji ove godine pada u petak, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na taj dan ne rade državni… »

Posle Bregzita i Negzit?

RTV 07.11.2016
BRISEL - Evropskoj uniji je zapretilo novo pucanje po šavovima pošto su nezadovoljni holandski građani prikupili dve trećine potrebnih potpisa za organizovanje referenduma o za njih spornom sporazumu o slobodnoj trgovini, sklopljenom između EU i… »

Avion iz Beča za Prištinu neplanirano sleteo u Beograd

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Avio-kompanija "Austrian Airlines" preuzela je organizaciju nastavka putovanja za svoje putnike, nakon što je avion koji je saobraćao na liniji Beč-Priština prinudno sleteo na beogradski aerodrom, i više nema nijednog putnika koji je ostao… »

Đurović: U Srbiji između 7.000 i 10.000 migranata

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović izjavio je danas da se u Srbiji nalazi između 7.000 i 10.000 migranata, da je oko 4.600 migranata u centrima za azil, dok ostali lutaju jer u smeštajnim centrima nema… »

Joksimović: Aktivna razvojna podrška UN Srbiji

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Ministarka Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i stalna koordinatorka UN tima u Srbiji Irena Vojačkova-Solorano ukazale su danas na važnost nastavljanja strukturnih reformi, kao preduslova za napredak društva i… »