Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 07.11.2016

Reporter "Novosti" u Sankt Peterburgu: Bela magija u zemlji Puškina

Večernje novosti 07.11.2016
Osnovao ga je Petar Veliki, zvao se Petrovgrad, Lenjingrad, a od 1991. godine je ponovo Sankt Peterburg. SUNCE, kiša, vetar i sneg - u Sankt Peterburgu sve to može da se dogodi za jedan dan. Ovakvo vreme je idealno za pisce, ali i one koji su jaki… »

Školu proslavio sir

Večernje novosti 07.11.2016
Jedan od najpopularnijih prijedorskih proizvoda prave đaci i profesori. "Sunce Prijedora" je ručni rad ekipe Poljoprivredno-prehrambene škole. Vredne ruke prijedorskih srednjoškolaca Poljoprivredno-prehrambene škole i njihovih profesora zaslužne su… »

Špijunka: Vladimir Pavićević ponovo u Skupštini

Večernje novosti 07.11.2016
Bivši poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević, koji je ostao upamćen kao jedan od najaktivnijih predstavnika opozicije u prethodnom sazivu, nedavno se, bar nakratko, vratio u parlament. BIVŠI poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević, koji je ostao… »

Polemike Borislav Komad: Izbori kao Holivud

Večernje novosti 07.11.2016
Jedna od retkih država na svetu koja ima izbore pa da posle prebrojavanja glasova ko je pobednik a ko pobeđeni nema nikakvog značaja su - Sjedinjene Američke Države. Jedna od retkih država na svetu koja ima izbore pa da posle prebrojavanja glasova… »

Zbog paljenja guma pišu i premijeru

Večernje novosti 07.11.2016
Nezadovoljni stanovnici Čukaričke padine okupili su se i u nedelju ispred Crkve Svete Petke u ovom naselju, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog paljenja sekundarnih sirovin. NEZADOVOLjNI stanovnici Čukaričke padine okupili su se i u nedelju ispred… »

Kovači već pale vatre

Večernje novosti 07.11.2016
Umetnici i zanatlije zakazali nesvakidašnji "megdan", dogodine u Dublju. Jatagan Stevana Sinđelića kao obavezni deo predstojećeg takmičenja. UPRAVO objavljeni javni poziv pod nazivom "Zapalimo vatre kovačke" upućen je svim majstorima koji ovaj… »

Italijani komponovali inspirisani novopazarskom pesnikinjom

Večernje novosti 07.11.2016
Stihovi Nadije Rebronje iz knjige "Ples morima" inspirisali osam kompozitora italijanskog konzervatorijuma "Nikolo Pičini" u Bariju da komponuju muziku na temu Mediterana. NOVI PAZAR - Stihovi novopazarske pesnikinje Nadije Rebronje iz knjige "Ples… »

Na licu mesta Potraga za crkvom kneza Časlava

Večernje novosti 07.11.2016
Na temeljima tajanstvenog vizantijskog i srpskog grada iznad Malog Zvornika. Otkrića na Orlovinama bacaju novo svetlo na istoriju prednemanjićke Srbije. KUPASTO brdo Orlovine nad Malim Zvornikom neočekivano je postalo jedno od najintrigantnijih… »

Polemike Dušan Proroković: Evropa "prazni" Balkan

Večernje novosti 07.11.2016
Koliko puta je rečeno da će nam ulazak u EU doneti blagostanje? Više posla, bolje zarade, uređeniji sistem, manje korupcije, bolje usluge... KOLIKO puta je rečeno da će nam ulazak u EU doneti blagostanje? Više posla, bolje zarade, uređeniji… »

Komentar: Riga

Večernje novosti 07.11.2016
Samit "Kina plus 16 zemalja centralne i istočne Evrope" bio je veoma uspešan za našu zemlju. MIHAILA Talja, velikog šahovskog šampiona, u njegovo zlatno doba, zvali su "čarobnjak iz Rige". Danas, kada neki belosvetski političari povlače "drvca" na… »