Izvor: Kurir arhiva vesti 28.11.2016

Čišćenje Ruske policije i FSB: Putin otpustio akademike iz službi bezbednosti i svoje administracije

Kurir 28.11.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, Federalne službe bezbednosti (FSB), Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Svi oni su bili akademici, ili… »

Vlada puna v. D. Službenika: Čak 221 činovnik ima status vršioca dužnosti

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti. Pozivajući se na podatke dobijene od vladine Službe za upravljanje kadrovima, Večernje novosti pišu da je vlada samo u poslednjih mesec dana imenovala više od 60… »

Kurir tv incident NA rehabilitaciji Nedića Komunisto, koljaču dece! Uvrede odzvanjale hodnikom suda!

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Savez jevrejskih opština Srbije podneo je zahtev za učešće u postupku po zahtevu za rehabilitaciju Milana Nedića, ali Viši sud u Beogradu još nije odlučio o tom zahtevu, rečeno je na današnjem ročištu. Zbog protivljenja… »

Ambasador SAD Skat: Srbija nije u obavezi da postane članica NATO

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat ponovio je danas da Srbija nije u obavezi da bude članica NATO, te dodao da ta organizacija nikada nije vršila pritisak ni na jednu zemlju da postane član. Kada se govori o odnosima Srbije i NATO-a treba… »

Nova godina u Beogradu: Za najluđu noć pevaju Bajaga i Plavi orkestar

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - Beograđani i gosti srpske prestonice Novu godinu, 31. decembra, dočekaće na otvorenom uz Plavi orkestar i Bajagu na Trgu Nikole Pašića, a noć pre na istom mestu nastupiće Bijelo dugme i Aca Lukas, najavio je danas gradski menadžer Goran… »

Tramp traži od Kube poštovanje ljudskih prava: Ili to ili poništavamo sporazum između dve zemlje

Kurir 28.11.2016
Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas da će poništiti dogovor SAD sa Kubom, ako Havana ne bude učinila ustupke po pitanju ljudskih prava. "Ako Kuba nije voljna da napravi bolji sporazum za kubanski narod, kubanski narod koji… »

Miriše na sneg: Hladno do petka, ujutru i do minus 7!

Kurir 28.11.2016
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladnije, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugu zemlje. U nižim predelima još ujutro ponegde slaba kiša, na severu i u Timočkoj Krajini delimično… »

Kima slomila fidelova smrt: Severna Koreja proglasila trodnevnu žalost zbog preminulog lidera Kube

Kurir 28.11.2016
Severna Koreja je proglasila trodnevnu žalost zbog smrti bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra, javili su danas državni severnokorejski mediji. Zastave na službenim zgradama biće spuštene na pola koplja u čast Kastra. Severnokorejski lider Kim… »

Nedimović: 27 miliona evra više za zakup zemljišta nego prošle godine

Kurir 28.11.2016
SREMSKA MITROVICA - Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da će Republika Srbija u 2016. godini po osnovu davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta inkasirati 27 miliona evra više nego prošle godine… »

Još jedno hapšenje u Leposaviću: Četvorica Srba uhapšena zbog zolje, dva automata i dva pištolja

Kurir 28.11.2016
LEPOSAVIĆ - Kosovska policija uhapsila je nakon pucnjave i tuče građana sinoć oko ponoći u Leposaviću četiri osobe i konfiskovala ručni raketni bacač - zolju, dve automatske puške i dva pištolja. Regionalni šef operative Kosovske policije… »