Svet arhiva vesti 06.02.2017

Posle neverovatnog preokreta, Pejtriotsi osvojili Super Boul

Glas Amerike 06.02.2017
Nju Ingland Pejtriotsi još jednom su pomerili granice kada se radi o američkom fudbalu... osvojili su peti Superboul u istoriji kluba, što je rekord od sjedinjavanja starog NFL-a i Američke fudbalske lige krajem 1960-ih, ali je način na koji su… »

Britanci u problemu: Brodovi su im toliko bučni da ih ruske podmornice čuju na 160 kilometara udaljenosti

Vesti online 06.02.2017
Sposobnost Vojske Britanije da se brani od velikih vojnih napada, dovedena je u pitanje pošto je istragom utvrđeno da su im ratni brodovi toliko bučni da ih ruske podmornice mogu čuti na udaljenosti od 160 kilometara. Admiral Kris Peri, bivši… »

Dve trećine američkih lovaca ne može da leti!

Alo 06.02.2017
Skoro dve trećine, oko 62 odsto palubnih lovaca američke vojske F/A-18 Hornet i Superhornet, nije u stanju da leti, objavio je američki nedeljnik "Difens njuz". Kako se navodi, oko 27 odsto tih lovaca se nalazi na remontu, dok je 35 odsto na čekanju… »

(Video) Prepali policajce u Mičigenu: Naoružani ušetali u stanicu!

Kurir 06.02.2017
Policajci iz stanice u Mičigenu bili su neprijatno iznenađeni kada su ugledali dva teško naoružana čoveka kako ulaze. Iznenađenje je bilo još veće kada su saznali da je razlog njihovog dolaska - ulaganje žalbe na rad same policije. Na videu se… »

Ratne igre ukrajinske: Spremaju ofanzivu preko reke Severni Donjeck!

Kurir 06.02.2017
Ukrajinska vojska prebacila je 28 pontonskih mostova u Lugansku oblast što je znak da u Kijevu postoje ambicije da se preko reke Severni Donjeck izvrši napad na snage ustanika, izjavio je za RIA Novosti neimenovani vojno-diplomatski izvor u Moskvi… »

Spaseno 500 migranata iz drvenog broda u Sredozemlju

B92 06.02.2017
Ministarstvo odbrane Španije saopštilo je da je jedna od njenih fregata spasila oko 500 migranata u drvenom brodu u blizini libijske obale, na putu ka Evropi. Među 494 osobe koje su spašene, nalazilo se 18 žena i osmoro dece. Izjava Ministarstva… »

Gori zgrada opere u Kuvajtu: Izgradnja koštala 770 miliona dolara (foto/video)

Srbija danas 06.02.2017
Velika materijalna šteta. U novoj zgradi opere u Kuvajtu, koja je otvorena pre samo tri meseca, danas je izbio požar na krovnoj konstrukciji u kojoj niko nije povređen. Vatra je zahvatila krov zdanja čija izgradnja je koštala 770 miliona dolara, a… »

Izrael ponovo legalizovao okupacijska naselja

Mondo 06.02.2017
Izraelski poslanici usvojili su večeras kontroverzni zakon o legalizaciji eksproprijacije zemlje u privatnom palestinskom vlasništvu na Zapadnoj obali. Foto: Screenshot Zakon je usvojen sa 60 glasova "za", uz 52 "protiv" pošto je izraelski premijer… »

Izrael usvojio kontroverzni zakon o legalizaciji divljih jevrejskih naselja

Novi magazin 06.02.2017
Izraelski poslanici usvojili su večeras kontroverzni zakon o legalizaciji eksproprijacije zemlje u privatnom palestinskom vlasništvu na Zapadnoj obali. Zakon je usvojen sa 60 glasova "za", uz 52 "protiv" pošto je izraelski premijer Benjamin Netanjahu… »

Tramp obećao: SAD će sa saveznicima sprečiti radikalne džihadiste da naprave uporište na američkom tlu

Srbija danas 06.02.2017
Poslao poruku "jedinstvenim glasom snagama smrti i uništenja" Američki predsednik Donald Tramp obećao je danas da će SAD i njihovi saveznici poraziti "snage smrti" radikalnog islamskog terorizma i sprečiti radikalne džihadiste da naprave uporište… »