Svet arhiva vesti 06.02.2017

Šef hrvatske diplomatije: EU mora da ima aktivniju ulogu na jugoistoku Evrope

Novi magazin 06.02.2017
Ministar spoljnih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir izjavio je danas u Briselu da očekuje da će Sjedinjene Američke Države (SAD) i dalje nastaviti da podržavaju stabilnost na jugoistoku Evrope, kao i da i Evropska unija (EU) mora da ima aktivniju… »

Turska policija u akciji protiv ID uhapsila 748 osumnjičenih ekstremista

Večernje novosti 06.02.2017
Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je u akciji protiv Islamske države (ID) u toj zemlji uhapšeno 748 osumnjičenih ekstremista. ANKARA - Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je u akciji protiv… »

Američka baza na Okinavi dobija drugu lokaciju

RTS 06.02.2017
Japanska vlada započela je radove na premeštanju američke vojne baze na Okinavi u slabije naseljeni deo ostrva, iako mnogi stanovnici tog ostrva insistiraju na tome da baza bude u potpunosti uklonjena. Radovi počinju svega par dana nakon što je Japan… »

(Video) Oliver Stoun trampu: Objavi tajna dokumenta o sukobu u Ukrajini, Amerikanci žive u laži!

Kurir 06.02.2017
Renomirani režiser Oliver Stoun pozvao je predsednika SAD Donalda Trampa da objavi tajne dokumente o ukrajinskom konfliktu. Stoun je u intervjuu za rusku televiziju Prvi kanal rekao da građani SAD nisu upoznati sa realnom situacijom u Ukrajini… »

Gori južna granica DNR: Borbe ne prestaju

Pravda 06.02.2017
Sela na jugu DNR koja se nalaze uz liniju razgraničenja se nalaze pod vatrom ukrajinske artiljerije celu noć, rekao je Igor Podgorni, šef administracije sela Sahanka, prenosi Donjecka agencija novosti. Po celoj južnoj liniji fronta se vode borbe. Na… »

Makron pozvao: Nezadovoljni Trampom, preselite se u Francusku!

Pravda 06.02.2017
Francuski predsednički kandidat Emanuel Makron, inače bivši ministar ekonomije, poručio je da američki naučnici, istraživači i biznismeni, koji se "boje promena koje uvodi Tramp", mogu da dođu u Francusku, i kako će ovde pronaći "novu… »

Stjuardesa heroj: Spasila devojčicu (14) od trgovaca ljudima zahvaljujući tajnoj poruci

Blic 06.02.2017
Šejla Frederik (49), stjuardesa kompanije "Aljaska erlajns" spasila je žrtvu trgovaca ljudima tokom jednog od letova. Šejla je tokom leta iz Sijetla za San Francisko videla devojčicu razbarušene kose i uplašenog izraza lica kako sedi do lepo… »

VIDEO: Ukrajinski snajperisti seju smrt

Vesti online 06.02.2017
Zamenik komandanta operativne komande Donjeck izjavio je da su dva pripadnika Oružanih snaga DNR poginuli od vatre Vojske Ukrajine. Dva vojnika DNR su poginuli od snajperskih hitaca kada su pratili električare koji su popravljali pogođenu trafo… »

Pucnjava na američkom koledžu: Nepoznati pucač napravio haos!

Kurir 06.02.2017
Koledž "Mot komjuniti" u Flintu zatvoren je nakon "aktivne pretnje od pucnjave", objavila je ova institucija na Tviteru. Pucnjava se desila jutros, a koledž je bio zatvoren do 13 sati po lokalnom vremenu, navodi se u izveštaju. Lokalni mediji su javili… »

VIDEO: Kurdi gaze sve pred sobom na putu ka glavnom uporištu ID-a

Vesti online 06.02.2017
Sirijski rat se ubrzano kreće ka svom konačnom raspletu. Povoljnom razvoju situacije, pored regularne Vojske Sirije, u poslednje vreme značajno doprinose i mnogobrojne formacije poput Sirijskih demokratskih snaga, sastavljenih uglavnom od Kurda. VIDEO… »