Svet arhiva vesti 06.02.2017

Avganistan: Najmanje 107 mrtvih u lavinama

B92 06.02.2017
Kabul -- Najmanje 107 osoba poginulo je tokom poslednjih nekoliko dana u mećavama i lavinama u Avganistanu, što je skoro dvostruko više od prvobitne procene. Iz Ministarstva za vanredne situacije i humanitarna pitanja saopšteno je da je povređeno… »

Tramp obećao da će pobediti radikalni islamski terorizam

Novi magazin 06.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da će Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici pobediti "radikalni islamski terorizam" i "sile smrti". "Nek znaju sile smrti i razaranja da će ih Amerika i njeni saveznici pobediti", rekao je… »

Merkel: Tražićemo zajednički jezik s Trampom kad god je moguće

Blic 06.02.2017
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će pokušati da nađe zajednički jezik s administracijom predsednika SAD Donalda Trampa kad god je moguće, uprkos razlikama oko Trampove uredbe za imigrante. U Nemačkoj postoji zabrinutost oko… »

Izbori u Francuskoj: Fijonove šanse sve manje, Le Penova bi mogla da pobedi u prvom krugu

Press 06.02.2017
Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da dojučerašnji favorit neće stići ni do drugog kruga trke za predsednika. Republikanski kandidat za predsedsnika Francuske Fransoa Fijon bori se za opstanak u politici, jer istraživanja javnog mnjenja pokazuju… »

Dragnea: Vlada neće podneti ostavku zbog demonstracija

Novi magazin 06.02.2017
Lider vladajuće koalicije Rumunije Liviu Dragnea izjavio je da vlada neće podneti ostavku nakon najmasovnijih protesta od pada komunističkog režima. Nakon što su stotine hiljada ljudi danima demonstrirale protiv uredbe koja bi dozvolila političarima… »

Čudesno spasavanje u kini: Trogodišnjakinja pala na šine, izvukli je prolaznici

Blic 06.02.2017
Devojčica (3), srećom je spasena zahvaljujući prolaznicima nakon što je pala u prostor između voza i platforme samo minut pre polaska voza, kada je osobi koja je bila sa njom odlutala pažnja, prenosi "Sputnjik". Zobacz na Youtube Incident se dogodio… »

Video: Meteor osvijetlio nebo iznad SAD-a

Al Jazeera 06.02.2017
Meteor je probio zvučni zid u Wisconsinu, zbog čega su se zatresle kuće u toj regiji. Check out this INCREDIBLE video of the #meteor this morning as viewed from a Lisle, IL police car dash cam! Thanks to Lisle PD for sharing! pic.twitter.com/uYELKkBxRO… »

Od Ukrajine do Škotske: Ova žarišta mogu da sruše Evropu

Kurir 06.02.2017
Jedinstvo Starog kontinenta posle Bregzita dodatno je uzdrmano brojnim političkim i vojnim krizama čiji se kraj ne nazire. Iako smo tek zakoračili u 2017. već sada je izvesno da bi ova godina mogla da bude ključna za sudbinu čitave Evrope. Žarišta… »

Fijon: Nisam kršio zakon, nastavljam predsedničku trku

Blic 06.02.2017
Francuski predsednički kandidat desnog centra Fransoa Fijon negirao je danas da je nezakonito postupio u skandalu u čijem se središtu našao zbog medijskih navoda da je supruzi i deci obezbedio pozamašne zarade za nepostojeće političke poslove… »

Prorusi upozoravaju: Ukrajina priprema opštu ofanzivu!

Vesti online 06.02.2017
"Ukrajinska vojska prebacuje svoje snage u Donbas, što govori o pripremi velikog napada duž cele linije fronta", izjavio je zamenik komandanta operativne komande Donjecke narodne nepublike (DNR) Eduard Basurin, prenosi "Sputnjik". Prema Basurinovim… »