Svet arhiva vesti 06.02.2017

U: Gracu izostala levičarska revolucija

Blic 06.02.2017
U glavnom gradu austrijske pokrajine Štajerske, u Gracu, izostala je prognozirana levičarska revolucija, a na izborima je pobedila Narodna partija (OVP) predvođena dosadašnjim gradonačelnikom Zigfridom Naglom. Komunistička partija Austrije (KPO)… »

Severna Koreja preti nakon vojnih vežbi Japana, SAD i Južne Koreje

RTS 06.02.2017
Pjongjang je optužio Seul, Vašington i Tokio da sprovode vojne vežbe sa ciljem napada na Severnu Koreju, preteći da će izvršiti odmazdu, javlja južnokorejska agencija "Jonhap". Pretnju su preneli severnokorejski mediji, pošto su tri regionalna… »

Za Poljake Valensa i dalje narodni heroj

RTS 06.02.2017
Većina Poljaka i dalje smatra da je Leh Valensa, legendarni vođa otpora komunističkom režimu, narodni heroj, iako je novo veštačenje Instituta pamćenja naroda potvrdilo da je bivši predsednik, kao mladi radnik, sarađivao s tajnom policijom… »

Grčka: Migranti pokušali da spreče ministra da uđe u kamp

B92 06.02.2017
Atina -- Više destina migranata pokušalo je da spreči grčkog ministra za imigraciju Janisa Muzalasa da uđe u atinski izbeglički kamp, javlja AFP. Kako navode, reč je o protestu zbog loših životnih uslova. Protest je izbio u kampu Elinikon u… »

Hitler planirao da bombarduje Ameriku iz svemira

Vesti online 06.02.2017
Rod Pajl, novinar i istoričar, opisao je u svojoj knjizi planove Hitlerove nemačke o napadu na Njujork raketom iz svemira. Pajl je objavio čak 10 zapaženih knjiga koje se bave istorijom i tehnologijom svemirskih istraživanja a u delu "Neverovatne… »

Užas u Australiji! Sedam odsto katoličkih sveštenika optuženo za seksualno zlostavljanje dece

Kurir 06.02.2017
Zvaničnici koji istražuju zlostavljanje dece u institucijama širom Australije otkrili su danas da je sedam odsto sveštenika katoličke crkve u toj zemlji bilo optuženo za seksualno zlostavljanje dece tokom prethodnih nekoliko decenija. Statistika je… »

U Sredozemlju ovog vikenda spaseno 1.500 migranata

Večernje novosti 05.02.2017
Oko 1.500 migranata spaseno je ovog vikenda kod libijske obale, što je dosta visok broj za zimu kada se obično smanji broj pokušaja prelaska preko Sredozemlja zbog nepovoljnih vremenskih prilika. Oko 1.500 migranata spaseno je ovog vikenda kod libijske… »

Sirijski vojnici oduševljeni ruskim tenkovima: Bolji su i od "Leoparda"! (VIDEO)

Vesti online 06.02.2017
Ruski tenkovi T-62M koji su nedavno dopremljeni u Siriju dočekani su sa velikom radošću od strane vojnika i oficira Sirijske arapske armije. Prema tvrdnjama sirijskih oficira, na frontu se potvrdilo da su se u borbi bolje pokazali jedan tako pouzdan… »

Video: Izbio požar u novoj zgradi opere u Kuvajtu

Al Jazeera 06.02.2017
Zgrada koja je koštala 770 miliona dolara zapalila se tokom radova na krovu, tri mjeseca nakon otvaranja. U novoj zgradi opere u Kuvajtu izbio je požar, tri mjeseca nakon njenog otvaranja. Zgrada koja je koštala 770 miliona dolara zapalila se tokom… »

Mame bankare u Pariz: Kada ste otišli u Frankfurt?

B92 06.02.2017
London -- Tim zvaničnika otišao je u London u misiju da privuku bankare u Pariz, u nastojanju da ga pretvore u finansijski centar kada Britanija napusti Evropsku uniju. U delegaciji su zamenik gradonačelnika Pariza Žan-Lui Misika i šefica šire… »