Svet arhiva vesti 06.02.2017

VIDEO: Kad ruski tenk grune i vatru sune, spasavaj se ko može

Vesti online 06.02.2017
Na poligonu Kamenka u Lenjingradskoj oblasti održana je vežba tenkovskih brigada Zapadnog vojnog okruga. Tokom vežbi tenkista na zapadu Rusije, prikazane su sposobnosti tenkova i umeće tenkista. Pokazali su kako tenkovi gađaju iz mesta i u pokretu, a… »

Pripadnik obezbeđenja ubio avganistanskog diplomatu

B92 06.02.2017
Islamabad -- Pripadnik obezbeđenja usmrtio je avganistanskog diplomatu u Karačiju, javlja AP. Haris Kan, portparol avganistanskog konzulata u Karačiju izjavio je da je treći sekretar konzulata Muhamed Zaki Abdu preminuo od zadobijenih rana nakon što… »

Ekstremistička grupa u Somaliji javno pogubila četiri čoveka

Blic 06.02.2017
Ekstremistička grupa u Somaliji Al Šabab, pogubila je četvoricu muškaraca koje je optužila da su bili špijuni CIA i vlada Kenije i Somalije. Pobunjenici su objavili vest o ubistvu na njihovom radiju "Andalus", navodeći da su ubistva počinjena na… »

Turska, Rusija i Iran pratit će primjenu primirja u Siriji

Al Jazeera 06.02.2017
Turska će biti garant poštivanja prekida vatre sa strane opozicije, a Rusija i Iran sa strane snaga sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. U glavnom gradu Kazahstana Astani završeni su pregovori delegacija Turske, Rusije i Irana o nadgledanju i… »

Izrael prihvatio sporni zakon u korist naseljenika

Al Jazeera 06.02.2017
Parlament je prihvatio zakon koji će omogućiti prisvajanje stotina hektara palestinske zemlje na Zapadnoj obali. Izraelski parlament prihvatio je zakon koji će državi omogućiti da prisvoji stotine hektara palestinske zemlje na okupiranoj Zapadnoj… »

Britanski zastupnici protiv Trumpovog obraćanja

Al Jazeera 06.02.2017
Predsjednik Zastupničkog doma Britanskog parlamenta protivi se Trumpovoj uredbi o zabrani ulaska u SAD. Predsjednik donjeg doma Britanskog parlamenta John Bercow izjavio je kako ne može spriječiti zvaničnu posjetu predsjednika Sjedinjenih Američkih… »

EU: Brexit ne smije biti bolji od članstva

Al Jazeera 06.02.2017
Predsjednik Evropske komisije i francuski premijer poslali su upozorenje Velikoj Britaniji. Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker i francuski premijer Bernard Cazeneuve upozorili su Veliku Britaniju da uvjeti pregovora o izlasku te zemlje iz… »

Mogerini ove nedelje sa zvaničnicima administracije SAD

Blic 06.02.2017
Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini najavila je danas da će ove nedelje u Vašingtonu imati razgovore sa ključnim zvaničnicima administracije američkog predsednika Donalda Trampa. Mogerini je navela da… »

Tramp na samitu NATO u maju u Briselu

Večernje novosti 06.02.2017
Predsednik SAD Donald Tramp prisustvovaće samitu NATO u maju u Briselu, saopšteno je posle razgovora američkog predsednika s generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom. VAŠINGTON - Predsednik SAD Donald Tramp prisustvovaće samitu NATO u maju… »

Drama na letu Bankok - Beč: Austrijski avion uspeo sa jednim motorom prinudno da sleti u Istanbul!

Kurir 06.02.2017
BEČ - Let na relaciji Bankok – Beč trajao duplo duže nego što je planirano. Naime piloti su primetili da je došlo do kvara na levom motoru. To su otkrili dok su bili u turskom vazdušnom prostoru. Oni su odmah na svom boingu 777 ugasili motorsku… »