Svet arhiva vesti 10.02.2017

Drama: Širi se rupa na najvišoj brani u SAD

Mondo 10.02.2017
Rupa na prelivniku najviše brane u SAD i dalje se širi dok vlast tvrdi da brana Orovil u Kaliforniji. Vlast tvrdi da građani u njenoj blizIni nisu u opasnosti. Prelivnik preko kojeg se prazni voda iz veštačkog jezera za vreme velikih voda dugačak je… »

Nema napretka u pregovorima Grčke i međunarodnih kreditora

N1 Info 10.02.2017
Razgovori predstavnika Grčke i kreditora okončani su bez napretka, a višemesečne nesuglasice Atine i Međunarodnog monetarnog fonda izazivaju bojazan od mogućnosti nove dužničke krize. Grčka je u sporu sa evropskim kreditorima i MMF-om oko otpisa… »

Kongo: U napadu grupe Kamuina Nsapu ubijeno 30 civila

Al Jazeera 10.02.2017
Teško naoružani borci grupe izvršili su napad na mjesto Tshimbulu, gdje ih je vojska Konga zaustavila u napredovanju. U napadu teško naoružanih boraca u Demokratskoj Republici Kongo poginulo je 30 civila, javlja Anadolija. Lokalni čelnik Ambrose… »

Tri – nula za sudstvo protiv Trampa

Politika 10.02.2017
Prema odluci apelacionog tela, vlada neće moći građanima sedam muslimanskih zemalja sa regularnim vizama ili izbegličkim statusom da zabranjuje da ulaze u SAD. Američki apelacioni sud odbacio je zabranu ulaska u SAD za građane sedam muslimanskih… »

Premijerka poveđena u sudaru

Alo 10.02.2017
Poljska premijerka Beata Šidlo povređena je lakše u saobraćajnom udesu u blizini Krakova, javila je poljska tv TVP Info, citirajući vladinog portparola. "Premijerka Šidlo je u bolnici zbog rutinskog pregleda", rekao je portparol Rafal Bočenek… »

Proslavili praznik gaženjem američke zastave (FOTO)

Alo 10.02.2017
Gradjani Irana proslavili su danas 38. godišnjicu Islamske revolucije okupljanjima širom zemlje i masovnim demonstracijama na kojima su učesnici gazili zastavu SAD, a predsednik Hasan Rohani nazvao je "problemom" novu američku administraciju na čelu… »

Tramp i Abe rešavaju pitanja trgovine i bezbednosti

N1 Info 10.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp i japanski premijer Šinzo Abe počeli su u petak dvodneve razgovore kojima je cilj jačanje višedecenijskog savezništvo SAD i Japana, dovedeno u pitanje u poslednje vreme Trumpovim stavovima o trgovini i bezbednosti… »

Banda El Čapovog "poručnika" hoće da ubije njegove sinove

B92 10.02.2017
Sinovi vođe meksičkog narko-kartela Sinaloa Hoahina "El Čapa" Guzmana, koji je prošlog meseca izručen SAD, ranjeni su u napadu. Oni su za napad optužili bivšeg "glavnog poručnika" njuhovog oca koji sada predvodi rivalsku bandu i želi da preuzme… »

Kroz nos: Jaka glavobolja, a onda šok

Mondo 10.02.2017
U Rusiji se za čoveka čiji su postupci nepredvidljivi često kaže "nikada ne znaš kakve bubašvabe ima u glavi". Za ženu u Indiji to nije bila izreka, nego bolna stvarnost. Ewwww! Doctors in India remove LIVE cockroach from woman's skull. Check out… »

Neredi u Bolonji, policija rasturila protest studenata

N1 Info 10.02.2017
Italijanska policija rasturila je, posle nereda, protest studenata u Bolonji, a privedene su tri osobe. Studenti protestuju zbog novih pravila ulaska u biblioteku univerziteta. Nekoliko stotina demonstranata prvo je krenulo u protestnu šetnju centralnim… »