Svet arhiva vesti 10.02.2017

Asad kao Tramp: Živimo u eri lažnih vesti

B92 10.02.2017
Sirijski predsednik Bašar al Asad rekao je da su novi navodi o mučenjima i masovnim vešanjima u jednom od njegovih vojnih zatvora proizvod "ere lažnih vesti". On je odbacio predlog predsednika SAD Donalda Trampa o uspostavljanju "bezbednosnih zona" za… »

(Video) Panika u Americi: Ogromna rupa na najvišoj brani u blizini San Franciska i dalje se širi!

Kurir 10.02.2017
Rupa na najvišoj brani u SAD, "Orovil" koja se na 240 kilometara od San Franciska, širi se i dalje, ali vlasti tvrde da građani koji žive u njenoj blizini nisu u opasnosti. U utorak se na kilometar i po dugom prelivniku brane, preko kog se prazni voda… »

Razvratni američki general: Prostitutke plaćao vladinim karticama!

Kurir 10.02.2017
Visoki funkcioner američke vojske kažnjen je nižim činom i uklanjanjem dve zvezdice nakon što je povezan sa skandalom plaćanja prostitutki vladinim karticama, saopštila je pres-služba američke vojske. Reč je o generalu Ronu Luisu, bivšem… »

Porodice policajaca blokirale sedišta policije u Riju

RTS 10.02.2017
Demonstranti su se pojavili na ulazima 27 od 100 policijskih centara koliko ih ima u brazilskoj državi Rio. Porodice policajaca koje protestuju zbog neisplaćenih zarada su blokirale ulaz u četiri stanice, uključujući i sedište bataljona Šok, za… »

Mogerini poručila: Nek se SAD ne meša u politiku EU

Srbija danas 10.02.2017
Oštro. Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini upozorila je danas administraciju Donalda Trampa da se "ne meša" u evropsku politiku, posebno posle izjave američkog predsednika u kojoj je hvalio Bregzit. - Mi se ne… »

Rumunski šef diplomatije: Ulica ne može da menja vlade

N1 Info 10.02.2017
Šef rumunske diplomatije, Teodor Meleškanu, izjavio je za Politiku, povodom uličnih demonstracija u Bukureštu zbog vladinih mera u vezi antikorupcijskih zakona, da ulica ne može da menja vlade. Meleškanu je naglasio i da vlada, čiji je član… »

Jezivo: Žena jauče od bolova dok je šibaju štapom, publika oduševljeno navija (VIDEO)

Telegraf 10.02.2017
Nakon petog udarca, žena je pala, a u pomoć joj je pritrčalo medicinsko osoblje. Maskirani muškarac, pripadnik takozvane verske policije u Indoneziji, štapom udara ženu u leđa. Ovaj odvratan događaj se dešava pred mnogobrojnom publikom koja… »

Ulica ne može da menja vlade

Politika 10.02.2017
Rumunski ministar spoljnih poslova Teodor Meleškanu odgovorio na nekoliko pitanja „Politike”. Od našeg dopisnika Bukurešt – Već skoro dve nedelje u Rumuniji ne jenjavaju masovne ulične demonstracije. Na bukureštanskom trgu Viktorija, ispred… »

(Video) Putinov proročki govor: Pre deset godina je rekao šta će se dogoditi!

Kurir 10.02.2017
Pre 10 godina Vladimir Putin je održao govor u Minhenu na konferenciji o pitanjima bezbednosti. Taj govor ruskog predsednika mnogi analitičari su nazvali istorijskim i uporedili ga sa govorom Vinstona Čerčila u Fultonu, sa kojim je počeo Hladni rat… »

(Video) Otkrivena tajna pisma Džeki Kenedi: Ćutao je o njihovoj vezi do smrti!

Kurir 10.02.2017
U novembru 1967. godine, četiri godine posle atentata na njenog supruga, Džeki Kenedi otputovala je u Kambodžu da poseti tamošnje hramove, ali nije otišla sama. Društvo joj je tada pravio udovac Dejvid Ormsbi Gor, inače prijatelj njenog pokojnog… »