Svet arhiva vesti 10.02.2017

Azimov: Rusija je prva priznala nezavisnost Hrvatske

Blic 10.02.2017
Ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov izjavio je danas da Moskva razume da Hrvatska ima obaveze prema EU i NATO, ali da smatra da to ne bi trebalo da bude prepreka jačanju odnosa dve zemlje. Azimov je na konferenciji za novinare posvećenoj stanju i… »

Šojble: Martin Šulc – nemački Donald Tramp

RTS 10.02.2017
Nemački ministar finansija Volfgang Šojble ponovo je dokazao da je veoma oštrog jezika, uporedivši Martina Šulca, rivala Angele Merkel, sa Donaldom Trampom. Kandidat Socijaldemokratske partije Nemačke Martin Šulc donedavno je bio na čelu Evropskog… »

Švedski eksperiment na testu: Evo da li se isplati kada radni dan traje samo šest sati

Kurir 10.02.2017
Pokušaj da se skrati radno vreme pokazao se kao uspešan, ali... Švedska je dve godine eksperimentisala sa šestočasovnim radnim danom, a kada je krajem prošle godine proba završena, još uvek ne može pouzdano da se kaže da li je veća korist ili… »

Samokontrola: Lomljava stakla, Putin "mrtav hladan"

Vesti online 10.02.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin pokazao je izuzetnu uzdržanost u Kremlju tokom ceremonije nagrađivanja mladih naučnika koji se bave naukom i inovacijama. Na prijemu tokom dodele nagrada iznenada se začuo oštar zvuk kada je pao poslužavnik sa… »

(Video) U Brazilu 100 mrtvih u krvoproliću: Vojska dovlači tenkove i avijaciju

Kurir 10.02.2017
Brazilska vojska saopštila je danas da šalje elitne trupe i vojnu avijaciju u državu Espirito Santo gde je više od 100 ljudi ubijeno otkako je policija započela štrajk zbog malih plata. Dodatna pojačanja stižu u tu jugoistočnu državu gde je… »

Meksiko, šef narko-kartela ubijen u obračunu sa marincima

RTS 10.02.2017
Huan Francisko Patron Sančes, šef meksičkog narko-kartela, i njegovih 11 saradnika ubijeni su u sukobu s vojnicima koji su pucali na kuću mitraljezom iz helikoptera, saopštile su meksičke vlasti. Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je… »

Gotmeler: NATO podržava Ukrajinu suočenu s nasiljem na istoku

Blic 09.02.2017
Sve članice NATO-a u potpunosti podržavaju Ukrajinu koja se suočava s ponovom eskalacijom pre dve godine započetog sukoba proruskih pobunjenika i svojih snaga, izjavila je visoka zvaničnica Alijanse Rouz Gotmeler. Američki predsednik Donald Tramp… »

Holandija: Pronađena grupa migranata u hladnjači

Dnevnik 10.02.2017
HAG: Holandska policija je danas saopštila da je u hladnjači, u blizini granice sa Belgijom, pronašla devet migranata.Kako je saopšteno, policija je uhapsila Španca, koji je vozio hladnjaču. Oni su otkriveni pošto je jedan od migranata pozvao… »

Letele pesnice: Predsednik Južne Afrike pokušao da održi govor u parlamentu, a onda je izbila masovna tuča

Blic 10.02.2017
Članovi radikalne partije "Borci za ekonomsku slobodu" (EFF), svi obučeni u crveno sa beretkama na glavama, potukli su se sa obezbeđenjem u južnoafričkom parlamentu koji su ih izbacili iz te ustanove, jer su ometali predsednika države Džejkoba Zumu… »

Pomagao migrantima, davao im hranu i smeštaj, kazna 3.000€

Press 10.02.2017
Jedan poljoprivrednik osuđen je na uslovnu kaznu i 3.000 evra novčane kazne zbog pomaganja migrantima da ulaze, putuju i borave u Francuskoj. Foto:B92.net Slučaj je privukao pažnju aktivista koji se protive antiimigrantskim osećanjima u Evropi i… »