Svet arhiva vesti 10.02.2017

Šef CIA-e i turski premijer o borbi protiv terorizma

Al Jazeera 10.02.2017
Yildirim ponovio zahtjev Turske za podršku SAD-a u borbi protiv pokreta imama Fethullaha Gulena. Turski premijer Binali Yildirim dogovorio je sa šefom CIA-e Mikeom Pompeom jačanje saradnje u borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala, saopćili… »

Peskov: Koordinate turske vojske dovele do pogibije vojnika

Dnevnik 10.02.2017
MOSKVA: Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopšio je danas da su vazdušni napadi, u kojima su greškom ubijena tri turska vojnika, obavljeni po koordinatama koje je. obezbedila turska vojska, javlja Rojters."Nažalost, naša vojska je, dok je obavljala… »

Izbor predsednika Nemačke - novi veliki test za Merkelovu

Press 10.02.2017
Bivši nemački ministar inostranih poslova Frank Valter Štajnmajer u nedelju će gotovo sigurno biti izabran za novog nemačkog predsednika. Foto:B92.net To glasanje moglo bi da bude test za politički autoritet Angele Merkel na početku izazovne… »

Osuđen novinar koji je pomagao sirijskom dečaku da uđe u Švedsku

Radio 021 10.02.2017
Sud u Malmeu proglasio je krivim novinara Fredrika Onevala po optužbama za trgovinu ljudima jer je pomogao sirijskom dečaku da uđe u Švedsku i izrečena mu je uslovna kazna. Oneval je 15-ogodišnjeg sirijskog dečaka sreo u Grčkoj u proleće 2014… »

Problemi u porodici Tramp – šta sa Ivankinim biznisom?

B92 10.02.2017
Savetnica Bele kuće pritekla je u odbranu kompanije Ivanke Tramp, ćerke predsednika SAD Donalda Trampa. To se dogodilo u najnovijem slučaju u kome predsednik izgleda ne može da odvoji predsedništvo od porodičnog posla, piše AP. U tome se čita… »

Ero: Francuska najpopularnija turistička destinacija u 2016. godini

Novi magazin 10.02.2017
Više od 83 miliona turista posetilo je Francusku u 2016. godini, što je nešto manje u odnosu na 2015, ali tu zemlju i dalje čini najpopularnijom turističkom destinacijom, saopštila je danas francuska vlada. "Protekla godina bila je i godina… »

Francuska poništila zakon o kažnjavanju gledanja terorističkih sajtova

Radio 021 10.02.2017
Ustavni sud u Francuskoj poništio je zakon prema kojem je za posećivanje "terorističkih sajtova" zaprećena zatvorska kazna, uz ocenu da ugrožava osnovna prava, saopšteno je danas iz Pariza. Zakon je usvojen godinu dana posle terorističkih napada u… »

"Donalde, upoznaj Vladimira": Slovenija uzima Srbiji mesto posrednika za najvažniji susret na svetu

Blic 10.02.2017
Slovenija bi mogla da ugasi nade Srbije o eventualnom domaćinstvu istorijskog susreta Donalda Trampa i Vladimira Putina. Iako diplomatija visokih uloga nije prva stvar koja se povezuje sa Slovenijom, predsednik te zemlje Borut Pahor mogao bi to da… »

Sud u Peruu naredio hapšenje bivšeg predsednika

Novi magazin 10.02.2017
Sud u Peruu naredio je hapšenje bivšeg predsednika te zemlje Alehandra Toleda zbog sumnje da je uzimao mito od brazilske građevinske firme. Sudija Ričard Konsepsion prihvatio je zahtev tužilaštva da se Toledo uhapsi dok se istražuju navodi da je… »

Totalno bezvlašće: Policija blokirana, broje se mrtvi

B92 10.02.2017
Porodice policajaca koji traže neisplaćene plate blokirale su nekoliko pukova vojne policije u Rio de Žaneiru. To je urađeno u akciji sličnoj onoj organizovanoj u susednoj brazilskoj državi Espirito Santo, koja je izazvala talas nasilja i više od… »