Svet arhiva vesti 10.02.2017

Jildrim ponovio zahtev za izručenje Gulena

Novi magazin 10.02.2017
Turski premijer Binali Jildirim razgovarao je danas s direktorom američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majkom Pompeom u Ankari o produbljivanju saradnje u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala. Jildirim je ponovio zahtev Turske za… »

Peskov: Turski vojnici stradali u prijateljskoj vatri zbog loših koordinata koje su dali Turci

Kurir 10.02.2017
MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopšio je danas da su vazdušni napadi, u kojima su greškom ubijena tri turska vojnika, obavljeni po koordinatama koje je obezbedila turska vojska, javlja Rojters. #Peskov: Türkler'in verdiği koordinatlara… »

Izbor za predsednika mogao bi da bude test za Merkelovu

Dnevnik 10.02.2017
BERLIN: Bivši ministar spoljnih poslova Nemačke Frenk-Valter Štajnmajer u nedelju će gotovo sigurno biti izabran za novog predsednika Nemačke, ali bi glasanje moglo da predstavlja. test za politički autoriter nemačke kancelarke Angele Merkel… »

Okrivljen za trafiking: Švedski sud osudio novinara koji je pomagao sirijskom dečaku da uđe u tu zemlju

Blic 10.02.2017
Sud u Malmeu danas je proglasio krivim novinara Fredrika Onevala prema optužbama za trgovinu ljudima jer je pomogao sirijskom dečaku da uđe u Švedsku i izrečena mu je uslovna kazna. Oneval je 15-godišnjeg sirijskog dečaka sreo u Grčkoj u proleće… »

AP: Nova etička pitanja oko Trampove odbrane ćerkine modne linije

Blic 10.02.2017
Savetnica Bele kuće pritekla je u odbranu kompanije Ivanke Tramp, ćerke predsednika SAD Donalda Trampa, u najnovijem slučaju u kome predsednik izgleda ne može da odvoji predsedništvo od porodičnog posla, piše AP. U tome se čita sledeća poruka… »

Ero: Francuska najpopularnija turistička destinacija u 2016. godini

Novi magazin 10.02.2017
Više od 83 miliona turista posetilo je Francusku u 2016. godini, što je nešto manje u odnosu na 2015, ali tu zemlju i dalje čini najpopularnijom turističkom destinacijom, saopštila je danas francuska vlada. "Protekla godina bila je i godina… »

Francuska poništila zakon o kažnjavanju gledanja terorističkih sajtova

Radio 021 10.02.2017
Ustavni sud u Francuskoj poništio je zakon prema kojem je za posećivanje "terorističkih sajtova" zaprećena zatvorska kazna, uz ocenu da ugrožava osnovna prava, saopšteno je danas iz Pariza. Zakon je usvojen godinu dana posle terorističkih napada u… »

Pahor posreduje između Moskve i Zapada

Dnevnik 10.02.2017
BERLIN: Iako diplomatija visokih uloga nije prva stvar koja se povezuje sa Slovenijom, predsednik te zemlje Borut Pahor mogao bi to da promeni, ocenjuje portal "Politiko" u. evropskom izdanju i navodi da Pahor planira da tokom posete Moskvi ubedi svog… »

Sud u Peruu naredio hapšenje bivšeg predsednika

Novi magazin 10.02.2017
Sud u Peruu naredio je hapšenje bivšeg predsednika te zemlje Alehandra Toleda zbog sumnje da je uzimao mito od brazilske građevinske firme. Sudija Ričard Konsepsion prihvatio je zahtev tužilaštva da se Toledo uhapsi dok se istražuju navodi da je… »

Porodice policajaca blokirale sedišta policije u Riju (FOTO)

Novi magazin 10.02.2017
Porodice policajaca koji traže neisplaćene plate blokirale su danas nekoliko pukova vojne policije u Rio de Žaneiru u akciji sličnoj onoj organizovanoj u susednoj brazilskoj državi Espirito Santo koja je izazvala talas nasilja i više od 120 mrtvih… »