Svet arhiva vesti 10.02.2017

Njemačka želi ubrzati deportaciju odbijenih azilanata

Al Jazeera 10.02.2017
Ubrzavanje povratka odbijenih azilanata dat će Njemačkoj mogućnost da prihvati one koji su u vanrednoj situaciji. Njemačka, u koju je od 2015. godine došlo više od milion tražitelje azila, najavila je planove za ubrzanje deportacije onih čiji su… »

(Video) Ledena mećava okovala ameriku: Otkazano 3.000 letova, zatvorene škole

Kurir 10.02.2017
Zbog jakih snežnih padavina na severoistoku SAD zatvorene su škole, a aviokompanije su otkazale hiljade letova. Mećava uz jak vetar počela je noćas i očekuje se da će se nastaviti možda i naredne noći. Raw: Powerful Snowstorm Pummels Northeast… »

"To bi bila propast za sve - Evropu, SAD, Kinu"

B92 10.02.2017
Beč -- Trgovinski rat bio bi propast, kaže nadležni komesar EU Cecilia Malmstrem dodajući da bi to bila propast s nepredvidivim posledicama za svet, Evropu, SAD, Kinu. U izjavi bečkom dnevniku Kurir ona ističe da je još rano ocenjivati s tim u vezi… »

Ukrajinske vojne vežbe blizu Krima - učestvuju i "Bukovi"?

B92 10.02.2017
Kijev -- Portparol Ministarstva odbrane Ukrajine Dmitrij Guculjak analizirao je izvođenje novih vojnih vežbi na granici s Krimom. Ovog puta, po njegovim rečima, u manevrima cĚ�e učestvovati protivvazdušni raketni kompleksi „Buk-M1“, prenosi… »

RT: Da li i dalje važi ono što je Putin rekao 10.2.2007?

Press 10.02.2017
Da li i dalje važi ono što je ruski predsednik Vladimir Putin rekao u svom govoru 10. februara 2007. godine na Bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, piše RT. Foto:B92.net Raša tudej u tekstu tako žestoko kritikuje postupanja SAD u proteklih 10 godina… »

Evo zašto se britanci boje svakog ruskog čamca: Brodovi tek izazivaju paniku

Pravda 10.02.2017
Britanski tabloid The Sun je objavio u kakvom se ozbiljnom problemu nalazi Kraljevska flota, pozivajući se na izvore iz ministarstva odbrane. Problem je sledeći, praktično nijedna podmornica naoružana krilatim raketama ''Tomahavk'' u Kraljevskoj… »

Povređena Poljska premijerka: Hitno prebačena u bolnicu posle udesa!

Kurir 10.02.2017
Poljska premijerka Beata Šidlo je povređena u saobraćajnoj nesreći prenosi RT. Ona je hitno prebačena u bolnicu, kaže portparol poljske Vlade. Šidlo se nalazi trenutno na pregledima, citira RT izjavu zvaničnika na televiziji. Nesreća se navodno… »

Generalštab Turske demantovao Moskvu povodom pogibije vojnika

Vesti online 10.02.2017
Generalštab Turske je saopštio da je na vreme obavestio rusku stranu o tome da se turski vojnici nalaze na mestu koje je nenamerno bombardovala ruska avijacija. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je saopštio da je ruska avijacija… »

Na istoku Ukrajine oproštaj od ubijenog pobunjeničkog vođe

Novi magazin 10.02.2017
Hiljade Ukrajinaca na istoku zemlje u pobunjeničkom uporištu Donjecku oprostili su se danas od proruskog ratnog vođe Mihaila Tolstiha, ubijenog dva dana ranije pod nejasnim okolnostima. Harizmatični 36-ogodišnji komandant, poznat po nadimku Givi… »

Rusija između dve vatre

Vesti online 10.02.2017
Moskva je zabrinuta zbog zaoštravanja odnosa između Irana i SAD-a i Trampovih kritika nuklearnog sporazuma iz 2015. godine. Rusija nastoji da smiri tenzije između SAD-a i Irana održavanjem stalnih kontakata sa ovim dvema stranama, prenose agencije… »