Svet arhiva vesti 10.02.2017

Video: Zapalio se avion prilikom polijetanja iz New Yorka

Al Jazeera 10.02.2017
Avion koji je iz New Yorka letio za Buenos Aires zapalio se tokom polijetanja, povrijeđenih nije bilo. A video posted by AXEL (@axeloficial) on Feb 9, 2017 at 9:43pm PST Tokom polijetanja sa aerodroma John F. Kennedy u New Yorku zapalio se avion za… »

Drama na Novom Zelandu: Trka za spas stotina kitova VIDEO

B92 10.02.2017
Više stotina građana Novog Zelanda učestvuje u akciji spasavanja kitova koji su se nasukali na obali Fervel Splita na Južnom ostrvu, piše BBC. Kako se navodi, nasukalo se ukupno 416 kitova, a do sada je preminulo više od 300, što je najgori takav… »

Orban: Soroš želi da tajno utiče na mađarsku politiku

Politika 10.02.2017
BUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban je danas izjavio da grupe koje podržava finansijer Džordž Soroš i njegova imperija žele da tajno utiču na mađarsku politiku. Orban je u govoru o stanju nacije rekao da Soroševe organizacije rade na… »

Putin: Ljubljana dobro mesto za sastanak s Trampom

Blic 10.02.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da nema ništa protiv da Ljubljana bude moguće mesto sastanka sa američkim kolegom Donaldom Trampom, ali je istakao da o tome ne odlučuje samo Moskva. - Što se tiče Ljubljane i Slovenije uopšte, to je… »

Bele plaže: Pronađeno 360 kilograma kokaina

Mondo 10.02.2017
Oko 360 kilograma kokaina, vrednosti od skoro 60 miliona evra na crnom tržištu, pronađeno je na dve plaže na istoku Engleske, saopštila je danas britanska Agencije protiv kriminala. Foto: Guliver/Getty Images Kese sa kokainom pronađene su u… »

Maloletni vandali osuđeni na čitanje knjiga o rasizmu i antisemitizmu

Novi magazin 10.02.2017
Sud u Virdžiniji presudio je da tinejdžeri koji su išarali zgradu afričko-američke škole rasističkim, antisemitskim i vulgarnim grafitima moraju da pročitaju 35 knjiga o rasizmu, antisemitizmu i ravnopravnosti polova. Maloletni izgrednici će, po… »

EU: Spasavaj šta se spasti može!

Blic 10.02.2017
Nemačka kancelarka Angela Merkel menja kurs i zalaže se za koncept "Evrope sa dve brzine", koji se mnogima ne dopada, budući da u sebi krije opasnost od razilaženja interesa pojedinih država. To bi moglo da dovede do raspada unije, ocenjuje danas u… »

Ponovo demonstracije u Rumuniji: Ministar:Vlada ostaje posvećena borbi protiv korupcije

Blic 09.02.2017
Oko 4.000 ljudi okupilo se i večeras, deseti put zaredom, na trgu Viktorija u Bukureštu, na demonstracijama protiv rumunske vlade. Demonstranti su nosili transparente sa natpisima "Ja pružam otpor", "Vi imate većinu u parlamentu, mi imamo većinu u… »

Putin odlučio: Slovenija odlično mesto za sastanak s Trampom

Pravda 10.02.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u petak da odnosi Rusije i Sjedinjenih Američkih Država treba da budu obnovljeni nakon perioda njihove degradacije, ali da to ne zavisi samo od ruske nego i od američke strane. „Rusko-američki odnosi su u… »

Teroristi najavili ofanzivu: Oslobodićemo Siriju i uništiti vladine snage

Vesti online 10.02.2017
Komandant islamske koalicije Tahrir el šam Hašem el Šejh objavio početak "nove bitke"na severozapadu zemlje, prenosi agencija "Juroasija dejli". Vođa Tahrir el šama u video-obraćanju je obećao da će osloboditi Siriju i uništiti vladine snage… »