Svet arhiva vesti 10.02.2017

Trump 'ozbiljno razmišlja' o ambasadi u Jerusalemu

Al Jazeera 10.02.2017
Američki predsjednik Donald Trump je rekao da 'ozbiljno razmišlja' da premjesti Ambasadu SAD-a u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalem. Američki predsjednik Donald Trump je rekao da "ozbiljno razmišlja" da premjesti Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država… »

Nica: Strah od maskra menja rutu čuvenog karnevala

Mondo 10.02.2017
Prvi put u istoriji čuveni karneval neće proći Engleskom promenadom u Nici zbog prošlogodišnjeg masakra u kom je stradalo više od 80 ljudi. U Monpeljeu policija zaplenila eksploziv, jedan od osumnjičenih planirao je samoubilački napad. Foto… »

VIDEO: Praznik u Iranu uz zastave Sirije i uzvike "Smrt Americi!"

Vesti online 10.02.2017
U Iranu su počele svečanosti povodom 38. godišnjice Islamske revolucije. Šetnja se održava u mnogim gradovima u zemlji. Iranske agencije navode da šetnje prati skandiranje "Smrt Americi!". Iranska Vlada za vreme ovakvih događaja pokazuje jedinstvo… »

Haos u Ankari, suzavcem na demonstrante!

Mondo 10.02.2017
Turska policija privela je najmanje 12 ljudi i ispalila suzavac na nekoliko stotina demonstranata ispred Univerziteta u Ankari. Foto: Printscreen/YouTube Incidenti su se dogodili tokom protesta povodom otpuštanja brojnih profesora, rekli su policijski… »

Protesti zbog deportacije Meksikanke: "Videti mamu..."

B92 10.02.2017
Meksikanka stara 36 godina koja je od 14 godine živela u SAD deportovana je u Meksiko, izjavili su imigrancioni zvaničnici za BBC. Više desetina građana okupilo se ispred centra u kojoj je ona bila pre deporatacije u pokušaju da blokiraju vozila za… »

Tužilaštvo J. Koreje pokušava da omogući pretres rezidencije predsednice

Novi magazin 10.02.2017
Tužilaštvo Južne Koreje saopštilo je danas da će podneti zahtev sudu kako bi primorali saradnike opozvane predsednice Park Geun Hje da prestanu da blokiraju pretres njene zvanične rezidencije. Tužilaštvo je prošle nedelje pokušalo da uđe u… »

Kremlj: Turska je dala pogrešne koordinate za napad

Al Jazeera 10.02.2017
Nema dvojbe oko uzroka incidenta u kojem su stradali vojnici, naglasio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Ruski zračni napad u kojem je u četvrtak poginulo nekoliko turskih vojnika u Siriji temeljilo se na koordinatama dobivenim od Turske, a… »

Sudar dva sveta 2017: Zašto se u Francuskoj odlučuje o sudbini Evrope

Nedeljnik 10.02.2017
Drugi krug predsedničkih izbora u Petoj republici mogao bi da bude sudar dva poimanja sveta, države, demokratije, EU, društva, sloboda, pravne države, patriotizma. Dvoboj povampirenih ideja srednjeg veka u savremenom ruhu i nove Evrope koja se rađa… »

Neki ne veruju u klimatske promene, ali one ubijaju decu

Nedeljnik 10.02.2017
Južni deo ostrva nije nimalo nalik animiranom filmu "Madagaskar": čitave porodice umiru od gladi jer nema kiše i usevi propadaju već nekoliko godina unazad. Jedu kaktuse, čak i zemlju ili pepeo. Ujedinjene nacije procenjuju da samo na Madagaskaru ima… »

Filipini: Strašan zemljotres na samo 13 km od čuvenog turističkog mesta, građani u strahu! (foto)

BK TV 10.02.2017
Nema opasnosti od pokretanja cunamija posle zemljotresa. Snažan zemljotres, jačine 6,7 stepeni Rihterove skale, registrovan je danas kod filipinskog ostrva Mindanao, saopštio je američka geološka služba. Zasad nema izveštaja o eventualnoj šteti… »