Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 06.05.2017

Grdelička klisura: Tri sirene, a onda su detonirale četiri tone tnt

Večernje novosti 06.05.2017
Tačno u 15.25 časova Južna Morava zadržava dah, staje saobraćaj na grdeličkoj magistrali, zaustavljaju se i vozovi - Osman Kasić daje znak za početak miniranja. Tačno u 15.25 časova Južna Morava zadržava dah, staje saobraćaj na grdeličkoj… »

Bilić: Matiću, plaćaš večeru

Večernje novosti 06.05.2017
Nije Konte poslao ništa, ali jeste Nemanja koji mi je pre meča sa Totenhemom rekao da će platiti večeru ako uzmemo bod – uz osmeh je rekao Slaven. Samo čudo može da spreči Čelsi da dođe do šampionske titule u Premijer ligi. Posao im je dodatno… »

Venčanje Bečlije u Banjaluci

Večernje novosti 06.05.2017
U Banjaluci su u petak sudbonosno “da” rekli zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus (40) i Banjalučanka Tajana Tajčić (20). Među zvanicama je bio i predsednik RS Milorad Dodik. U Banjaluci su u petak sudbonosno “da” rekli zamenik… »

Zakletvu položilo 40 novih pripadnika Švajcarske garde (Foto)

Večernje novosti 06.05.2017
U Vatikanu je danas zakletvu položilo 40 novih pripadnika Švajcarske garde koji služe papi i zaduženi su za njegovu bezbednost već 500 godina. U Vatikanu je danas zakletvu položilo 40 novih pripadnika Švajcarske garde koji služe papi i zaduženi… »

Bekman Dirkes: Srbija,dobra zemlja za ulaganje

Večernje novosti 06.05.2017
Bekman Dirkes ocenjuje da je Srbija jedna od najstabilnijih zemalja u regionu, te ističe da su uslovi za investiranje takođe stabilni. Zainteresovani za ulaganje pozivali su nas i pitali šta mislimo o situaciji u Srbiji, a mi im kažemo - ''što da… »

Đoković imao manji saobraćajni udes u Marbelji

Večernje novosti 06.05.2017
Srpski teniser Novak Đoković pre nekoliko dana imao je manju saobraćajnu nezgodu u španskoj Marbelji. Srpski teniser Novak Đoković pre nekoliko dana imao je manju saobraćajnu nezgodu u španskoj Marbelji, gde je trenirao. Kako prenosi britanski… »

Otvorena istraga protiv bivšeg predsednika zbog "zločina protiv čovečnosti"

Večernje novosti 06.05.2017
Kancelarija peruanskog državnog tužilaštva saopštila je da je otvorila istragu o navodnim "zločinima protiv čovečnosti" počinjenih tokom borbe vojske protiv gerilaca 1990-ih godina, u šta je, kako se navodi, bio umešan i bivši predsednik… »

Goranci masovno proslavljaju Đurđevdan u Gori

Večernje novosti 06.05.2017
Pripadnici goranskog naroda okupili su se u Gori, gde obeležavaju Dan opštine i proslavljaju Dan Goranaca - Đurđevdan. Pripadnici goranskog naroda okupili su se danas u Gori, gde obeležavaju Dan opštine i proslavljaju Dan Goranaca - Đurđevdan… »

Održane komemoracije u Harthajmu i Ašahu

Večernje novosti 06.05.2017
Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milan Popović položio je vence kod spomen ploče stradalim Srbima u nekadašnjem centru za eutanaziju u dvorcu u Harthajmu u opštini Alkoven. Pomoćnik ministra za rad… »

Dragičević: Potrebna umetnost kao otpor i zadovoljstvo

Večernje novosti 06.05.2017
Deo izložbe "Enklavia - Slikarstvo, posledica ovakvog života" u Paviljonu Republike Srbije u Đardinima, u okviru 57. Međunarodne izložbe savremene umetnosti u Veneciji, biće i ciklus Milene Dragičević pod nazivom "Podizanja za Transatlantiku" Deo… »