Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 06.05.2017

Polemike Milomir Kragović: Don Kihoti u kulturi

Večernje novosti 06.05.2017
Statistika je onespokojavajuća: polovina srpskih gradova nema nijednu knjižaru. DANILO Kiš je jednom rekao da talenti dolaze iz provincije. Nije mali broj onih koji decenijama tvrde da kvalitetne kulture ima i izvan Beograda. Statistika je… »

Kućerci odolevaju vremenu

Večernje novosti 06.05.2017
U Semberiji i na Majevici i dalje čuvaju i održavaju stogodišnje ćerpičare. Nikakva dvospratnica, kažu, ne može da im zameni "staru udobnost" BIJELjINA - "Kuće male, krečene u belo", kako kaže pesma, poslednja su kopča sa starim vremenima, kada… »

Veterani traže popust

Večernje novosti 06.05.2017
Zahtev Udruženja učesnika ratova 90-ih u bivšoj Jugoslaviji. Predlažu da im se umanje komunalni računi, kao u Beogradu. POŠTO nije prihvaćen nekoliko puta ponovljeni zahtev da se ratnim veteranima Novog Sada odobre subvencionisane cene komunalnih… »

"Medeni list" iz Paragvaja

Večernje novosti 06.05.2017
Lekovita priroda - stevija je zdrava alternativa šećeru. Ne uzrokuje karijes, snižava holesterol, koristi se za lečenje dijabetesa. Poboljšava rad štitaste žlezde, sprečava anemiju, jača kosti, poboljšava varenje. Beli rafinisani šećer možete… »

Baština vredna i porodičnog nasleđa (foto)

Večernje novosti 06.05.2017
"Novosti" u poseti jedinom specijalizovanom muzeju u BiH - Muzeju policije Republike Srpske u Banjaluci. VIŠEDECENIJSKA foto-dokumentacija krvnih i seksualnih delikata, vlasništvo poznatog sarajevskog inspektora Uroša Price odnedavno je upotpunila… »

Milionska garancija

Večernje novosti 06.05.2017
Sudski spor "Princ nekretnina" i Jana Bokshila. OKRUŽNI sud Minesote naredio je da "Princ nekretnine" plate milion dolara garancije za parnicu kojom će se utvrditi da li je Jan Bokshil imao pravo da na muzičkim servisima objavi album "Deliverance" sa… »

Najbolji srpski teniser: Nazovite avion po Mileni Dravić!

Večernje novosti 06.05.2017
Kako bi Novak Đoković nazvao letelicu "Er Srbije" NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković smatra da avion "Er Srbije", u okviru programa "Žive legende", treba nazvati po najvećoj jugoslovenskoj i srpskoj filmskoj divi Mileni Dravić. Odgovarajući na… »

Adiko banka finansijski pomaže Narodno pozorište RS

Večernje novosti 06.05.2017
Adiko banka sponzor Narodnog pozorišta RS. BANjALUKA - Mario Ivanković, direktor Adiko banke Banjaluka, i Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS, potpisali su ugovor o nastavku saradnje u kojoj će Adiko banka i u narednih dvanaest meseci… »

Polemike Miša Đurković: Makedonski 5. oktobar

Večernje novosti 06.05.2017
U strahovito jadnom intervjuu, datom za jedan ovdašnji list koji vodi klasičnu pro-Zaev kampanju, potencijalni makedonski premijer napričao se o svemu i svačemu. Osam godina otkako su prvi put počeli da ih "čačkaju", a tri godine nakon što su… »

Javnim radovima trostruko više

Večernje novosti 06.05.2017
Najavljen nastavak aktivne politike zapošljavanja na teritoriji Požarevca i gradske opštine Kostolac. Gradonačelnik Bane Spasović ugovor potpisao sa direktorom filijale NSZ Sonjom Mirić. NEZAPOSLENI s područja Požarevca i Kostolca i ove godine… »