Izvor: Blic arhiva vesti 11.10.2017

Inicijativa: Osloboditi početnike u biznisu poreza u prvoj godini

Blic 11.10.2017
Čak i ukoliko ne ostvaruju nikakve prihode, početnici preduzetnici tokom prve godine poslovanja moraju da imaju novac za troškove osnivanja, poreze i doprinose i to od 151.550 dinara pa i do 426.314 dinara. Za privredno društvo su rashodi još veći… »

"Zatvorite usta - Gugl kupuje Epl!" Kako je algoritam izazvao haos na berzama

Blic 11.10.2017
To je to. Stiv Džobs + će + Dau Džons + Epl park = Gugl kupuje Epl. Ovako otprilike izgleda algoritam na osnovu koje je planula vest. Šta se desilo? Zbog tehničke greške, na portalu američke brokerske kuće Dau džons osvanula je vest da Gugl… »

"Išli smo u sofiju zbog posla": Na carini rekli da nemaju ništa da prijave, a u aparatu za gašenje požara sakrili skoro 2…

Blic 11.10.2017
Carinici su na graničnom prelazu ''Gradina'', na srpsko-bugarskoj granici, na osnovu informacije dobijene od BIA, u saradnji sa policijom zaplenili više od 1,7 kilograma tableta ekstazija, saopštila je Uprava carine. U saopštenuju se navodi da je… »

Uzbuna na Koridoru 10: Zmija se obmotala oko stuba i prekinula izgradnju mosta

Blic 11.10.2017
Stepski smuk od bezmalo dva metra privremeno je juče oko podne obustavio završne radove na mostu "Vrla" na Koridoru 10 kod Vladičinog Hana. Zmiju dugačku oko dva metra, koja se obmotala oko stuba najvećeg mosta na Koridoru 10 primetili su radnici… »

Austrija: "Alahu akbar" grafiti u Ipsu

Blic 11.10.2017
Nepoznata lica ispisala su, u austrijskom gradiću Ips, na više mesta islamističke grafite, zbog čega su uznemirene lokalne vlasti, a poslanik u pokrajinskoj skupštini Martin Huber saopštio da daje 500 evra nagradu za hapšenje vinovnika. Na više… »

Suve česme: Sutra bez vode građani Zvezdare i Palilule

Blic 11.10.2017
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, sutra od 8.00 do 20.00, bez vode će ostati potrošači na opštinama Zvezdara i Palilula. Bez vode će biti ulice Ruzveltova (između ulica Dimitrija Tucovića i Kraljice Marije), Kraljice Marije, Držićeva… »

Konačno dešifrovan 3.200 godina star rukopis o invaziji misterioznih moreplovaca

Blic 11.10.2017
Tim švajcarskih i holandskih arheologa, koji je dešifrovao natpis na kamenoj ploči staroj 3.200 godina, smatra da je rešio "jednu od najvećih arheoloških zagonetki Mediterana". Friz dugačak 29 metara, koji je 1878. godine pronađen na teritoriji… »

Američki portal: Hrvati bezočno pokušavaju da sakriju svoja zlodela u holokaustu

Blic 11.10.2017
U Hrvatskoj je u toku rehabilitacija i glorifikacija ustaša i međunarodne institucije moraju da se angažuju u vezi sa ovim problemom, piše američki onlajn časopis "Tablet", koji izdaje jevrejska zajednica SAD. U tekstu pod naslovom "Hrvatska… »

"Ja bolujem od..." Lepa Brena otvorila dušu o ozbiljnom zdravstvenom problemu

Blic 11.10.2017
Pevačica lepa Brena u poslednjih nekoliko godina imala je čak nekoliko lomova ruke, koji su odmah sanirani i izlečeni. Gostujući na jednoj televiziji Brena je otkrila da godinama već boluje od jedne bolesti koja zahteva ozbiljnu terapiju. - Slomila… »

AMSS: Umeren intenzitet saobraćaja, dobra prohodnost puteva

Blic 11.10.2017
Vremenske prilike večeras utiču povoljno na odvijanje saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kolovozi su suvi, a prohodnost dobra, vozače očekuje umeren intenzitet saobraćaja, koji se na putevima prvog i drugog prioriteta odvija bez… »