Izvor: Blic arhiva vesti 11.10.2017

Mali: Nikad manje nezaposlenih u poslednjih desetak godina

Blic 11.10.2017
Broj nezaposlenih u Beogradu je na kraju septembra iznosio 89.392 i to je najmanji broj nezaposlenih u glavnom gradu posle više od decenije, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali. – Beograd je još jednom potvrdio da je pokretač razvoja cele… »

Tereza Mej neće da kaže da li bi glasala za Bregzit

Blic 11.10.2017
Britanska premijerka Tereza Mej odbila je da kaže da li bi glasala za Bregzit kada bi se održao još jedan referendum. "Glasala sam iz dobrih razloga u to vreme, ali okolnosti se menjaju i mislim da bi svi trebalo da budemo usredsređeni na sprovođenje… »

Dva udesa u Nišu: Povređeno šestogodišnje dete i tri putnika u autobusu

Blic 11.10.2017
Tri putnika u autobusu i jedno šestogodišnje dete povređeni su u dve odvojene saobraćajne nezgode koje su se desila u Nišu u protekla 24 časa. Prema podacima Hitne pomoći iz Niša dete je povređeno u sudaru dva automobila kod Kvantaške pijace, na… »

Nesreća na Alpima: Dve osobe nestale, treća povređena u lavini

Blic 11.10.2017
Dve osobe su nestale, a treća je povređena u lavini u švajcarskim Alpima, saopštila je policija, prenose lokalni mediji. Oni su radili na proširenju staze za skijaše u blizini mesta Unteršahten na visini od oko 1.500 metara kada je došlo do lavine… »

EU pokreće rat protiv supermarketa: Uživaju "super moć", od sada će svako "dobiti svoj deo kolača"

Blic 11.10.2017
Veliki trgovinski lanci poput britanskog "Teska" i francuskog "Karfura" mogli bi da budu žrtve rata koji bi EU uskoro mogla da pokrene. Brojni frameri zemlja EU godinama se žale na to da gotovo nemaju nikakve šanse da izdejstvuju za sebe povoljnije… »

Alarmantno i biće sve gore: Nemojte da se iznenadite ako vam dete umesto pedijatra bude lečio lekar opšte prakse

Blic 11.10.2017
Beogradski Dom zdravlja "Palilula" dva puta je raspisivao konkurs za prijem pedijatara, ali se na njega niko nije javljao. Zbog toga su bili primorani da u školskom dispanzeru decu pregledaju lekari opšte medicine, jer pedijatara nema. I ovo je slika u… »

Poslednja slika Da Vinčija iz privatne kolekcije na aukciji

Blic 11.10.2017
Poslednja slika Leonarda Da Vinčija, koja se nalazi u jednoj privatnoj kolekciji, biće narednog meseca prodata na aukciji kod Kristija u Njujorku, saopštila je danas ta aukcijska kuća. Vrednost slike procenjena je na 100 miliona dolara, prenosi AFP… »

Zukorlić: Konačno su razni tereti iz prošlosti iza nas

Blic 10.10.2017
Poslanik Muamer Zukorlić kaže da su se danas, prilikom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, mogle čuti optimistične poruke koje ukazuju na to da je u odnosima dve zemlje okrenuta nova stranica. Zukorlić je za Tanjug… »

Šutanovac će biti kandidat za gradonačelnika, a evo kako je DS donela tu odluku

Blic 11.10.2017
Dragan Šutanovac biće kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda, saznaje ekskluzivno „Blic”. Posle višemesečnog promišljanja i dogovora, kako opozicije tako i unutar same Demokratske stranke, odluka je pala da prvi na listi… »

Život iza rešetaka: Dokumentarac Dejana Petrovića o zatvorenicima na festivalu u Amsterdamu

Blic 11.10.2017
Dokumentarni film „Isti“ reditelja Dejana Petrovića iz Požege imaće svetsku premijeru u takmičarskom programu IDFA, najvećeg festivala dokumentarnog filma na svetu, koji se od 15. do 26. novembra održava u Amsterdamu. Kratkometražni… »