Izvor: Blic arhiva vesti 11.10.2017

Magla za početak dana, a onda sunce i 25 stepeni. Evo do kada ćemo uživati u lepom i toplom vremenu

Blic 11.10.2017
Posle oblačnog jutra, u Srbiji će tokom dana biti pretežno sunčano i toplije nego juče. Sutra nas očekuje još lepši dan - biće sunčano, a maksimlna dnevna biće do čak 25 stepeni Celzijusovih. Prema prognozi, lepo vreme zadržaće se i narednih… »

UNS: RATEL ipak obavezao kablovske operatere na prenos Prve, o2, Hepi i Pinka

Blic 11.10.2017
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) donela je juče rešenje o obavezi kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). RATEL je, kako… »

Građani Sarajeva u panici: Zmija duža od dva metra "nestala" u blizini kuća

Blic 11.10.2017
Poslednjih nekoliko dana u Sarajevu je učestala pojava zmija. Naime, nakon što je ogromni gmizavac primećen u OŠ "Musa Ćazim Ćatić", i stanovnike sarajevskog naselja Stup uznemirila je zmija duža od dva metra. Građanima nije jasno odakle se… »

EXIT: do sada doneo više od 150 miliona evra srpskom turizmu

Blic 11.10.2017
I zvanični rezultati istraživanja koje je sproveo "TIM Centar", potvrdili su da je i ovogodišnji EXIT festival nastavio decenijski niz doprinosa domaćoj privredi i Srbiji ove godine doneo novih 14,4 miliona evra. Tako je od osnivanja festivala do… »

Zvaničnik Evropske komsije Kristijan Danijelson u poseti Srbiji

Blic 11.10.2017
Generalni direktor Evropske komisije zadužen za proširenje, Kristijan Danijelson, stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima i razgovarati o napretku Srbije u pristupnim pregovorima, objavljeno je na sajtu… »

Rahoj: Katalonija je htela da nametne nezavisnost koja nije dobra ni za koga

Blic 11.10.2017
Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je danas da je referendum u Kataloniji sproveden kao deo strategije da se "nametne nezavisnost koju malo ko želi i koja ni za koga nije dobra". Rahoj je istakao da su katalonske vlasti prekršile zakon i podstakle… »

Veliki planovi: Turci u Kraljevu grade fabriku tekstila za 2.500 radnika

Blic 11.10.2017
Ministar privrede Srbije Goran Knežević potpisao je s predsednikom turske tekstilne kompanije "Taypa Tekstil Giyim" Mesutom Toprakom, Memorandum o razumevanju. To je prvi korak ka investiciji od 35 miliona evra u novu fabriku tog turskog proizvođača u… »

Brnabić u Kruševcu predstavlja rezultate rada Vlade u prvih sto dana

Blic 11.10.2017
Premijerka Ana Brnabić rezultate rada Vlade u prvih sto dana predstaviće 14. oktobra u Kruševcu, saopšteno je danas iz Gradske uprave Kruševca. Da će premijerka i ministri tog dana u Kruševcu boraviti povodom obeležavanja 14. i 15. oktobra, Dana… »

Nacionalna laboratorija za kontrolu mleka počinje s radom

Blic 11.10.2017
Ministarstvo poljoprivrede Srbije je danas objavilo konkurs za zapošljavanje u Nacionalnoj laboratoriji za kontrolu mleka. To je uslov za početak rada nezavisne laboratorije na koju se u Srbiji godinama čekalo i za čije je opremanje novac obezbeđen… »

Istraga protiv javnog izvršitelja iz Novog Sada zbog zloupotrebe službenog položaja

Blic 11.10.2017
Viši javni tužilac u Zrenjaninu doneo je naredbu o sprovođenju istrage i saslušao osumnjičenog B.P. iz Novog Sada, zaposlenog kao javni izvršitelj sa sedištem kancelarije u Zrenjaninu, osumnjičenog B.S. iz Zrenjanina, lice koje je radilo u… »