Izvor: Blic arhiva vesti 11.10.2017

Specijalci spašavaju čuvare: Obračun bandi u meksičkom zatvoru, 13 poginulih

Blic 11.10.2017
Najmanje 13 osoba je ubijeno u sukobu suparničkih bandi u zatvoru u meksičkoj državi Nuevo Leon, a bezbednosne jedinice pslate su da smire pobunu, saopštio je državni zvaničnik. On je rekao novinarima da su bezbednosne snage ušle u zatvor… »

Užas u Austriji: Osvanula svinjska glava pred vratima smeštaja za izbeglice

Blic 11.10.2017
Austrijska policija u pokrajini Tirol trenutno istražuje novi slučaj postavljanja svinjske glave ispred smeštaja za izbeglice. Stanari izbegličkog smeštaja u mestu Kirhbihel pronašli su pred ulaznim vratima svinjsku glavu, i o tome obavestili… »

I privatni vrtići od: 7.00 Ustanove koje dotira Grad Beograd moraće da se prilagode roditeljima

Blic 11.10.2017
Privatni vrtići, koji su na spisku za subvencije Grada Beograda, počinjaće ubuduće sa radom od sedam časova ujutru, baš kao što je to slučaj i sa državnim predškolskim ustanovama. Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak… »

Obveznice podigle prometna berzi, tržište akcija stagnira

Blic 11.10.2017
Na Beogradskoj berzi je danas zabeležen solidan promet, ali pre svega usled velikog trgovanja državnim dužničkim papirima. Ukupan promet dostigao je 205,6 miliona dinara (1,7 miliona evra). Indeks BELEX15 je blago oslabio na 726,96 poena, a BELEXlajn… »

Da li ga prepoznajete? Starac iz Novog Sada polno uznemiravao devojčicu (13), sumnja se da je bilo još žrtava

Blic 11.10.2017
Novosadska policija uhapsila je M.K. (82) zbog sumnje da se na ulici i u gradskom autobusu verbalno i fizički neprimereno ponašao prema devojčici (13). On je zadržan do 48 sati zbog sumnje da je učinio krivično delo polno uznemiravanje. Policijska… »

Kad droga gori: Uništeno više od tone narkotika (video)

Blic 11.10.2017
U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je uništeno 1.160 kilograma narkotika i drugih psihoativnih supstanci koje je policija zaplenila u prethodnom periodu. Direktor policije Vladimir Rebić, koji je prisustvovao spaljivanju narkotika… »

Nakon šest godina proradio vulkan u Japanu

Blic 11.10.2017
Vulkan Šinmoedake na jugu Japana proradio je danas prvi put nakon šest godina, izbacujući oblake pepela sto metara u vazduh, a lokalnom stanovništvu je naređeno da se drži što dalje. Nakon erupcije koja se dogodila u 5.34 ujutru po lokalnom… »

Dodik o poseti Erdogana: "Srbija odlučuje kako će koga dočekati"

Blic 11.10.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, povodom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu, da Srbija odlučuje o tome kako će nekoga dočekati i kakvu će mu pažnju ukazati. - Nemam ništa protiv bilo koje odluke… »

Trivan: Prioritet prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji

Blic 11.10.2017
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavo je danas u Kragujevcu da je prvi prioritet tog ministarstva prerada otpadnih voda u Srbiji u koju treba da se uloži oko pet milijardi evra. On je rekao da će taj proces teći narednih "par destina… »

Dačić: Uplitanje "treće strane" može samo da uspori naš pregovarački proces

Blic 11.10.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, koji učestvuje na godišnjem sastanku šefova diplomatije Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, u Budimpešti, poručio je nepotrebno uvođenje "treće strane" u ocenu napretka Srbije, jer… »