Izvor: Blic arhiva vesti 11.10.2017

Premijerka u Briselu na sastanku sa Junkerom i Mogerini

Blic 11.10.2017
Predsednica Vlade Ana Brnabić će se danas, drugog dana radne posete Briselu, sastati sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem, a zatim sa komesarkom za regionalnu politiku EU Korinom Kretu. Posetu Briselu premijerka Brnabić završiće… »

Katarski diplomata na čelu trke za direktora Uneska

Blic 11.10.2017
Nakon dve runde glasanja za direktora Uneska, na čelu trke nalazi se katarski diplomata Hamad bin Adbulaziz al Kavari. Na drugom mestu od šest za izbor naslednika bivše direktorke Uneska Irine Borkove nalazi se bivša ministarka kulture Francuske Odri… »

Madrid: Neprihvatljivo "prećutno" proglašenje nezavisnosti

Blic 10.10.2017
Španska vlada je večeras odbacila, naveo AFP, "prećutno" proglašenje nezavisnosti Katalonije. "Neprihvatljivo je prećutno proglasiti nezavisnost, a onda je suspendovati na eksplicitan način", rekao je portparol španske vlade za AFP. Prethodno je… »

Dačić: Da li je trebalo Erdogana da ubijem kao Murata?

Blic 11.10.2017
Ivica Dačić, prvi potpredsednik srpske Vlade, rekao je da je sinoć na svečanom prijemu pevao na molbu predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Turske, Redžepija Tajipa Erdogana. Na svečanom prijemu koji je sinoć u Domu garde priredio… »

"Smrt čoveka na Balkanu" od sutra u pozorištu

Blic 11.10.2017
Najnagrađivaniji film Miroslava Momčilovića "Smrt čoveka na Balkanu", sutra će ( 20 sati) prvi put u Srbiji, imati i pozorišnu verziju i to u Narodnom pozorištu u Kikindi. Predstava se igra na maloj sceni, pa karata za premijeru više nema, a za… »

Tramp poziva na oduzimanje licenci medijima koje optužuje da šire lažne vesti

Blic 11.10.2017
Predsednik SAD Donald Tramp napao je danas medije za koje misli da "šire lažne vesti" i upitao da li bi im trebalo oduzeti dozvole za rad. - Uz sve lažne vesti koje dolaze sa NBC i Mreža, u kom trenutku je prikladno da im se ospore licence? Loše za… »

Sijarto: Ubrzati integraciju Zapadnog Balkana u EU i NATO

Blic 11.10.2017
Vlada u Budimpešti želi da Brisel ubrza integraciju zemalja zapadnog Balkana u EU i NATO, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. On je tokom zajedničke konferencije za novinare sa još deset zvaničnika zemalja Centralne Evrope i… »

Dve slike legendarnih umetnika mogle bi da dostignu 150 miliona dolara na aukciji

Blic 11.10.2017
Leonardov "Hrist" i Vorholovo poslednje delo zasnovano na "Poslednjoj Isusovoj večeri" Da Vinčija idu zajedno pod čekić. Dve slike legendarnih umetnika mogle bi da dostignu 150 miliona dolara na aukciji u Njujorku sledećeg meseca u kući "Kristiz"… »

Ulazak na Kopaonik sada košta ovoliko

Blic 11.10.2017
Ulazak automobilima u JP Nacionalni park Kopaonik (NPK) od oktobra je počeo da se naplaćuje, a cene su formirane na osnovu tipova motornih vozila koji ulaze u nacionalni park, rečeno nam je u JP NPK. Javno preduzeće Nacionalni park Kopaonik u skladu… »

Nož u srce: Smanjene kazne za brutalno ubistvo mladića na gradskom trgu u Čačku

Blic 11.10.2017
Veće Apelacionog suda u Kragujevcu smanjilo je zatvorske kazne za po dve godine okrivljenima za ubistvo Čačanina Aleksandra Jaćimovića (21), koje se dogodilo pre godinu i po dana na čačanskom trgu, u tuči navijača fudbalskih klubova Borac i… »