Izvor: Blic arhiva vesti 11.10.2017

Hag: Šešelju je određen pravni zastupnik za raspravu o žalbi

Blic 11.10.2017
Apelaciono veće Tribunala u Hagu donelo je danas odluku da Vojislavu Šešelju postavi pravnog zastupnika za predstojeću raspravu o žalbi tužilaštva na prošlogodišnju oslobađajuću prvostepenu presudu. U odluci, koju je potpisao predsedavajući… »

Vreme je da spremite automobil za zimu, a to će vas koštati od 4.000 dinara do 700 evra

Blic 11.10.2017
Sneg koji je ovih dana iznenadio vozače zlatiborskog, raškog i moravičkog okruga, pokazao je da za zimsku pripremu automobila nikada nije rano. Iako je do obavezne upotrebe zimskih guma ostalo još tri nedelje, ispred vulkanizerskih radnji i… »

Kuburović: Novi zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije do kraja godine

Blic 11.10.2017
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila danas u Rimu da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen novi zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije. "Ono što je predviđeno Akcionim planom za Poglavlje 23 je donošenje novog zakona o Agenciji za… »

Brnabić: Očekujem otvaranje novih poglavlja do kraja godine; Han: Srbija će brzo postati deo evropske porodice

Blic 10.10.2017
Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, posle sastanka sa komesarom za proširenje Johanesom Hanom, da do kraja godine očekuje otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije. To će biti važan signal za naše građane i… »

Turski mediji: Erdogan u Srbiji dočekan kao drag gost

Blic 11.10.2017
Poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i susret sa njegovim domaćinom, predsednikom Aleksandrom Vučićem, udarna je vest na naslovnicama turske štampe, koja je posebnu pažnju posvetila bilateralnim razgovorima i dobrodošlici koju… »

Rata sa: 14.000 na 38.000 Ukoliko sud odluči da banka mora da raskine ugovor o kreditu u švajcarcima, šta sledi

Blic 11.10.2017
Sudovi u Srbiji doneli su još dve presude za raskid ugovora o kreditima indeksiranim u švajcarcima, a u oba slučaja razlog je drastičan rast kursa ove valute u odnosu na dinar i evro. Radi se o prvostepenim presudama Višeg suda u Novom Sadu. Jedan… »

"Aneksija Krima svršen čin": Češka vlada kritikuje Zemanov govor pred Savetom Evrope

Blic 11.10.2017
Češki predsednik Miloš Zeman nije "dobio mandat vlade" za svoj govor pred Savetom Evrope, a to što je izgovorio je u suprotnosti sa spoljnom politikom zemlje, izjavio je premijer Bohuslav Sobotka. Sobotka je, naime, reagovao na jučerašnju izjavu… »

Poražavajući podaci: Dečji brakovi u Srbiji u stalnom porastu, najmlađa mlada imala je svega 11 godina

Blic 11.10.2017
Dečji brakovi retka su pojava u opštoj populaciji u Srbiji, ali su veoma česti u romskoj populaciji, gde 57 odsto devojčica stupa u brak pre navršene 18 godine, a gotovo svaka peta pre navršene 15 godine. U romskoj zajednici česta je praksa da… »

Lažnim računima oštetili budžet Srbije za 280 miliona dinara

Blic 11.10.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu u saradnji sa Poreskom policijom, uhapsili su dve osobe, osumnjičene da su utajom poreza oštetile budžet Republike Srbije za više od 280 miliona dinara. Zbog postojanja osnova sumnje da su… »

Godišnja skupština MMF od 11. do 17. oktobra u Vašingtonu, našu delegaciju predvodi guvernerka

Blic 11.10.2017
Delegacija Republike Srbije učestvuje na Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke, koja se održava u periodu od 11. do 17. oktobra u Vašingtonu. Očekuje se da će biti reči o merama koje Srbija sprovodi a u… »