Regioni arhiva vesti 14.12.2017

Meštani cerskih sela čekaju betonske bandere

RTS 14.12.2017
Za dobrobit domaćinstva važno je da ima ko da ga obrađuje, ali i da ima osnovne uslove za život na selu. Meštani zaseoka Bair u selu Trbosilje na Ceru kažu da imaju podmladak na imanjima, ali im je struja problem da gazdinstva opstanu. Očekuju da… »

Prvo mesto za Darka Taškova na Međunarodnom takmičenju “Dabar”

Pirotske vesti 14.12.2017
Na međunarodnom takmičenju ,,Dabar” u organizaciji Društva informatičara Srbije učenik 4.razreda Osnovne škole “Sveti Sava” Darko Taškov, učiteljice Marije Nikolić osvojio je prvo mesto. Ana Djordjević na tom istom takmičenju plasirala se… »

Što južnije to - savremenije! Dete vam ne dođe u školu, oni vas aplikacijom obaveste (foto)

iKragujevac 14.12.2017
Osim elektronskog dnevnika, gde roditelji u svakom trenutku mogu da vide ocene svoje dece, osnovna škola “Desanka Maksimović” koja se nalazi u naselju 9. maj na Paliluli, osmislila je i aplikaciju koja obaveštava roditelje SMS-om da im dete nije… »

Prodaje se: Kragujevački fića u kom se vozio papa na aukciji

iKragujevac 14.12.2017
U istoriji će ostati zabeleženo da su dva vozila proizvedena u Srbiji, makar nakratko, korišćena kao službeni "papamobili". Priča o dva "fijata" 500L u kojima se prilikom svoje posete Sjedinjenim Državama u septembru 2015. vozio papa Franja… »

Delegacija Uprave za obrazovanje Rijaseta posjetila Mešihat

Sandžak press 14.12.2017
Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić 14.12.2017. godine primio je direktora Uprave za obrazovanje Rijaseta IZ-e Bosne i Hercegovine, Ibrahim ef. Begovića u pratnji Seid ef. Eminovića. Inače na posljednjem zasjedanju Sabora… »

Festival nauke u OŠ “8. septembar” – Nauka je za svakog đaka

Pirotske vesti 14.12.2017
U OŠ “8.septembar“ će u petak 15.12.2017. u trpezariji škole biti organizovan „ Festival nauke- nauka je za svakog đaka“ na kome će učenici i nastavnici predstaviti nastavne predmete u školi. Festival će biti otvoren od 09-17h, očekuje se… »

Posle četiri decenije rekonstruisana Tehnička škola u Crnoj Travi

RTS 14.12.2017
U Crnoj Travi se već godinama broj novorođene dece broji na prste jedne ruke. Zbog toga su Tehničkoj školi u ovom mestu neophodna deca sa strane. Uz besplatno školovanje sada nude i bolje uslove rada i života u učeničkom domu, koji su renovirani… »

Prijem povodom 50 godina rada u Islamskoj zajednici hadži Hajra ef. Tutića

Sandžak press 14.12.2017
Mešihat IZ-e u Srbiji organizira prijem u povodu 50 godina aktivnog rada u Islamskoj zajednici hadži Hajra ef. Tutića kojom prilikom će biti premijerno prikazan dokumentarni film o ef. Tutiću, uz obraćanje čelnika IZ-e. Prijem će biti održan u… »

Težak položaj roditelja dece sa invaliditetom

RTS 14.12.2017
Osobe sa invaliditetom su među ranjivim grupama u našem društvu, a njihovi roditelji u teškom položaju između posla i brige o detetu. Nerazumevanje potreba osoba sa invaliditetom je akutni problem, smatraju u udruženju "Sreća" iz Novog Sada… »

Popodne prestanak padavina u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu

Glas Zapadne Srbije 14.12.2017
U Srbiji posle dvodnevne kiše, prestanak padavine se očekuje oko 16:00 časova u svim opštinama i gradovima Moravičkog i Zlatiborskog okruga. Temperatura u većem delu ostaje oko sedmog podeoka, jedino se izdvaja Bajina Bašta gde će biti nešto… »