Regioni arhiva vesti 14.12.2017

Historija smrada

Sandžak press 14.12.2017
Nehigijenski uslovi, bolest i glad obilježili su srednjovjekovnu Evropu. Ljudi su najviše smrdjeli u srednjem vijeku, kada je epidemija kuge desetkovala stanovništvo Evrope. Tadašnji “naučnici” s Univerziteta u Parizu objasnili su kralju Filipu… »

Ovakva saobraćajka se ne viđa baš svaki dan

Jugmedia 14.12.2017
Vozilo interventne policije u Nišu zabilo se u izlog jedne od prodavnica, a usput je na trotoaru pokupilo i jedan saobraćajni znak. Incident se desio pre pola sata, preko puta „Stare Srbije“ u Dušanovoj ulici, a fotografije nezgode su već zapalile… »

Izuzetno posećeno predavanje o lekovitom i aromatičnom bilju u organizaciji Fonda za poljoprivredu

Pirotske vesti 14.12.2017
U organizaciji gradskog Fonda za razvoj poljoprivrede, večeras je u prepunoj čitaonici Narodne biblioteke održano predavanje eminentnog stručnjaka iz ove oblasti, doktora hemijskih nauka Ljiljane Jelenković. Bila je to retka prilika za veliki broj… »

Otvoreno dečije igralište u Lapovu

RT Kragujevac 14.12.2017
U opštini Lapovo svečano je otvoreno dečije igralište, koje u okviru kampanje pod nazivom „Gde nam rastu deca“, gradovima i opštinama poklanja kompanija Nivea. Za pripremu zemljišta izdvojeno je 500 hiljada dinara iz lokalnog budžeta, a u planu… »

Preventivno delovanje povodom ranih brakova kod Roma

Jug press 14.12.2017
LESKOVAC Nevladina organizacija Romska obnova, saradnja i alternativa (ROSA) nastavlja sa svojim aktivnostima u cilju preventivnog delovanja kako bi se sprečili rani, odnosno dečiji brakovi kod Roma. Danas je organizovana radionica za roditelje i decu… »

„Divlji veprovi“ u Evropi

RT Kragujevac 14.12.2017
Kragujevački „Divlji veprovi“ biće jedini srpski predstavnici u najjačem do sada izdanju Centralno-evropske lige američkog fudbala, a za rivale u grupi „Istok“ imaće ruske šampione i turske prvake. O jačini 13. izdanja ovog prestižnog… »

Kreditom iz Evropske investicione banke izmeštaju prugu

Jug press 14.12.2017
NIŠ Do kraja godine Vlada Srbije će potpisati ugovor sa Evropskom investicionom bankom, o kreditu vrednom oko 250 miliona evra za izmeštanje pruge iz centra Niša, ali i modernizaciju I elektrifikaciju pruge od Niša do Dimitrovgrada – rekla je… »

Opštinsko veće u subotu o budžetu

Jug press 14.12.2017
BUJANOVAC Nacrt budžeta opštine Bujanovac za 2018. godinu naći će se na dnevnom redu sednice Opštinskog veća koju je predsednik opštine Šaip Kamberi zakazao za subotu, 16. decembar. Na jučerašnjoj sednici veća, na kojoj su usvojeni programi… »

Nove plaćene funkcije u Opštini Medijana, nejasno čemu služe

Južne vesti 14.12.2017
Građani opštine Medijana imaće “na grbači” još 9 funkcionera koji će primati pare iz budžeta, ali se još ne zna tačno koliko. Oni će biti plaćeni da "prate rad javnih preduzeća", iako ta Opština nije osnivač nijednog. Predsednik Opštine… »

Vojinović: Izveštaj o radu “Gorice” prosleđen policiji

Južne vesti 14.12.2017
Posle brojnih finansijskih problema u niškom JKP “Gorica”, koji su, prema rečima aktuelnog gradskog rukovodstva, rešeni, račun ovog preduzeća je još blokiran, a zaposleni tvrde da plate ponovo kasne. Izveštaj koji je o radu preduzeća uradila… »