Politika arhiva vesti 20.10.2018

U Poseban birački spisak nacionalnih manjina upisano 507.183 birača

Dnevnik 20.10.2018
BEOGRAD: Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je u ponoć doneo Rešenje o zaključenju Posebnog biračkog spiska nacionalnih manjina kojim je utvrđeno da je u taj spisak upisano ukupno 507.183 birača. Od tog broja ukupno 462.759… »

Vučićeva poruka podrške Siju povodom demonstracija na Tajvanu

Politika 20.10.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine, Si Đinpingu. On je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje… »

Palmer o kosovskom problemu: Obe strane da preduzmu krupne i politički teške stvari; Naša pozicija je da nema crvenih linija…

Večernje novosti 20.10.2018
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretar je govoreći o rešenju za Kosovo istakao i da nema "blanko čekova ni crvenih linija", ali da bi do dogovora Beograda i Prištine trebalo da dođe što pre. Zamenik pomoćnika američkog državnog… »

Kosovo je nerešeni sukob, a ne zamrznuti konflikt

N1 Info 20.10.2018
Da li su Beograd i Priština pred pat pozicijom? Iako međunarodna zajednica podstiče pregovore, iz Beograda stižu signali da bi moglo da dođe do zamrznutog konflikta. Analitičari ipak ne veruju u takav scenario. Izvor: N1 Dan nakon poruka zamenika… »

Diplomatska ofanziva Beograda povodom kosovske vojske

Politika 20.10.2018
KELN – Odluka Skupštine Kosova da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično otvara prostor za formiranje kosovske vojske pokrenula je veliku političku i diplomatsku ofanzivu u Beogradu, piše danas Dojče vele. Ta nemačka medijska kuća ocenjuje da… »

RTS Junajted grupi: Nemamo ugovor o distribuciji programa

Dnevnik 20.10.2018
BEOGRAD: Junajted grupa prigovorila je javnom servisu, Radio televiziji Srbije, da je jedini mediji u regionu koji ne emituje reklamu za njihov novi proizvod EON, na šta je RTS danas odgovorio da s tom grupom nema nikakav ugovor o distribuciji programa… »

LDP: Dan oslobođenja Beograda poruka dolazećim generacijama da ne smemo dozvoliti sukobe i ratove

Beta 20.10.2018
Današnji Dan oslobođenja Beograda od okupacije u Drugom svetskom ratu "mora biti opomena i poruka da Beograd više nikada neće biti mesto odakle će se najavljivati neki novi ratovi", piše u saopštenju Gradskog odbora Liberalno-demokratske partije… »

Mičel: Rivali SAD šire politički i vojni uticaj na Balkanu

Večernje novosti 20.10.2018
Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves Mičel izjavio je da rivali Amerike šire politički, vojni i trgovinski uticaj širom Balkana. Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves… »

"Čast je biti deo uspešnog tima koji vodi Srbiju"

B92 20.10.2018
Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović posetila je mesne odbore SNS u Vranju. Ona je u razgovoru s članovima i aktivistima stranke poručila da je čast i zadovoljstvo biti deo uspešnog tima koji Srbiju vodi napred. Navodeći da stranka sutra… »

"Vašington želi da ostavi utisak da se sami dogovaramo" (VIDEO)

Vesti online 20.10.2018
Novinarka Ljiljana Smajlović kaže za RTS da poruka Vašingtona da nema više crvenih linija i blanko čekova kao i da Beograd i Priština treba da požure, znači da SAD žele da ostave utisak da se dve strane same dogovaraju ali da taj stav neće… »