Politika arhiva vesti 20.10.2018

Za izbore za nacionalne savete upisano 507.183 birača

N1 Info 20.10.2018
U poseban birački spisak nacionalnih manjina upisano je 507.183 birača koji će 4. novembra ove godine moći da izađu i glasaju na izborima za nacionalne savete, saopšteno je na sednici Republičke izborne komisije. RIK-u je Ministarstvo državne… »

Vučić: Podrška Siju povodom demonstracija na Tajvanu

Vesti online 20.10.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine, Si Đinpingu. On je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje teritorijalne… »

Palmer: Što pre postići sporazum Beograda i Prištine

Beta 20.10.2018
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer je danas rekao da po pitanju Kosova "nema blanko čekova ni crvenih linija", ali da bi sporazum Beograda i Prištine trebalo što pre da bude postignut. "Ono što bismo mi voleli da se postigne je… »

Popović: Sprečiti proces formiranja Vojske Kosova

Danas 20.10.2018
Srbija treba da zahteva od zapadnih sponzora Kosova da nateraju svoje štićenike da odmah stave van snage odluke kojima je počeo proces formiranja vojske, a ako to ne urade, treba da prekinemo sve dalje pregovore sa kosovskim separatistima, izjavio je… »

Velika diplomatska ofanziva Beograda zbog vojske Kosova: Beširi: Poruka bez značaja u praksi; Radić:Politika svršenog čina

Večernje novosti 20.10.2018
Odluka Skupštine Kosova da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično otvara prostor za formiranje kosovske vojske pokrenula je veliku političku i diplomatsku ofanzivu u Beogradu. Odluka Skupštine Kosova da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično… »

Odgovor RTS-a Junajted grupi

RTS 20.10.2018
Radio televizija Srbije i Junajted grupa nemaju nikakav ugovor o distribuciji programa RTS na Junajtedovoj internet platformi EON. To znači da Junajted grupa krade program RTS-a, da se bavi piraterijom. Zato je RTS i tužio Junajted grupu, zato je i… »

LDP: Dan oslobođenja Beograda poruka dolazećim generacijama da ne smemo dozvoliti sukobe i ratove

Beta 20.10.2018
Današnji Dan oslobođenja Beograda od okupacije u Drugom svetskom ratu "mora biti opomena i poruka da Beograd više nikada neće biti mesto odakle će se najavljivati neki novi ratovi", piše u saopštenju Gradskog odbora Liberalno-demokratske partije… »

Mičel: Rivali SAD šire politički i vojni uticaj na Balkanu

Večernje novosti 20.10.2018
Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves Mičel izjavio je da rivali Amerike šire politički, vojni i trgovinski uticaj širom Balkana. Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves… »

SNS sutra slavi 10 godina

Mondo 20.10.2018
Srpska napredna stranka (SNS) obeležiće sutra deset godina od osnivanja. Foto: MONDO/Goran Sivački ilustracija Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da… »

Smajlović: Vašington želi da ostavi utisak da se sami dogovaramo

RTS 20.10.2018
Novinarka Ljiljana Smajlović kaže za RTS da poruka Vašingtona da nema više crvenih linija i blanko čekova kao i da Beograd i Priština treba da požure, znači da SAD žele da ostave utisak da se dve strane same dogovaraju ali da taj stav neće… »