Politika arhiva vesti 20.10.2018

Lekarska komora Srbije osudila medije zbog načina izveštavanja o bebi iz Kragujevca

Novi magazin 20.10.2018
Lekarska komora Srbije je danas osudila način izveštavanja medija, uz objavljivanje snimka iz Doma zdravlja u Kragujevcu koji je napravila jedna pacijentkinja. Komora je navela da se ta žena i ranije sukobljavala sa zaposlenima Doma zdravlja.Mediji su… »

Jelena Milić o formiranju kosovske vojske: Velika i neprijatna provokacija za Srbiju, namera je da Beograd isključe iz…

Kurir 20.10.2018
Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić izjavila je da je usvajanje seta zakona o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga urađeno mahom za unutrašnju političku upotrebu, ali da i pored toga predstavlja veliku provokaciju Srbije, s… »

Norveški ambasador: Srbija i Kosovo treba da postignu sporazum vodeći računa o stabilnosti ...

Beta 20.10.2018
Norveški ambasador u Beogradu Arne Bjornstad izjavio je da njegova zemlja podržava Srbiju i Kosovo da postignu sporazum o normalizaciji odnosa koji neće narušiti stabilnost Zapadnog Balkana, već će ga učiniti privlačnim za investicije. U intervjuu… »

Zapaljena srpska kuća u selu kod Peći FOTO

B92 20.10.2018
Nepoznate osobe zapalile su kuću srpskih povratnika u selu Belo Polje kod Peći, u kojoj se u tom trenutku niko nije nalazio. U noći između četvrtka i petka oko pola dva zapaljena je kuća pokojnog Radomira Kostića, a u koju su nakon njegove smrti… »

Obradović: Vlast traži legalan okvir za finansiranje mreže partijskih glasila

Novi magazin 20.10.2018
Rad na novoj Medijskoj strategiji je samo manevar vlasti koji je potreban da se kupi dovoljno vremena ne bi li se našlo rešenje za legalan okvir za finansiranje javnim sredstvima mreže partijskih glasila koja već postoje u Srbiji, ocenio je u… »

Đurović: Centar u Krnjači nije samo za maloletnike, komesarijat morao da primi Iranca

Novi magazin 20.10.2018
Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC) Radoš Đurović izjavio je večeras da centar u Krnjači kod Beograda nije samo za maloletne migrante, kako tvrdi komesar za migracije Vladimir Cucić i dodao da je Komesarijat bio dužan da… »

Vojislav Šešelj: Zorana Mihajlović američkom ambasadoru namešta posao od 10 miliona evra!

Pravda 20.10.2018
Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da je uhvatio potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku građevine Zoranu Mihajlović u kriminalu teškom više stotina miliona evra. Lider radikala Vojislav Šešelj je izjavio da Mihajlovićeva namešta tendere za… »

Generalštab, komandant, oružje: Šta piše u zakonima o vojsci koje su Albanci usvojili uz psovke i vređanje Srba! (video)

Pravda 20.10.2018
Kosovski poslanici juče su neviđenom brzinom, bez trzavica među sobom, ali sa salvom uvreda za Srbe, usvojili tri zakona koja regulišu transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u vojsku. Prema usvojenim zakonima ove oružane sile zvati praktično… »

Napravljen dogovor sa kinezima: Srbija dobija moćni raketni sistem FK-3! (video)

Pravda 20.10.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa kineskim zvaničnicima, uz podršku predsednika Kine Si Đinpinga, završava ugovaranje poslednjih detalja međudržavnog sporazuma o nabavci moćnog PVO sistema K-3. Ugovaranje nabavke FK-3 je maksimalno ubrzano… »

Ugljanin radio za db! Muslimanima prodao 20.000 kalašnjikova, a onda ih prijavljivao bezbednjacima!

Pravda 20.10.2018
Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, sarađivao je tokom devedesetih godina, u vreme Slobodana Miloševića, sa srpskim službama bezbednosti i bio organizator prodaje oružja JNA stanovnicima Sandžaka, otkriva Muamer Zukorlić… »