Politika arhiva vesti 20.10.2018

Pravo glasa na izborima za BNV imaju 103.492 birača

Beta 20.10.2018
U poseban birački spisak upisano je 103.492 Bošnjaka koji će 4. novembra imati pravo glasa na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), objavio je večeras radio Sto plus. Oni će moći da se opredele za jednu od četiri… »

Goša i njena nekadašnja ćerka-firma završili saradnju – uz novi dug

Insajder 20.10.2018
Veza između propale smederevske fabrike šinskih vozila Goša FŠV iz Smederevske Palanke i njene nekadašnje ćerke firme Goše RSC – konačno je završena. Odbor poverilaca, a na predlog stečajnog upravnika, raskinuo je zakup sa firmom Goša RSC… »

Vučić osudio demonstracije na Tajvanu

BK TV 20.10.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu i osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje teritorijalne… »

SNS unela život u svaki deo Srbije, od Subotice do Vranja

Studio B 20.10.2018
Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović i Aleksandar Martinović ocenili su večeras da je ta stranka unela život u svaki deo Srbije od Subotice do Vranja od kada je došla na vlast, pre šest godina. Gostujući na televiziji Pink… »

Zapad se pita: Šta to smera Rusija u Kalinjingradu

Sputnik 20.10.2018
Novi bunkeri i rakete, obnovljene avio-baze, proširena skladišta oružja: Rusija „nešto smera“ u Kalinjingradu, koji je bukvalno „kao nož pod grlom NATO-u“, piše australijski portal „Njuz“. Prema navodima australijskog portala, koji se… »

Vučić: Poruka podrške Siju povodom demonstracija na Tajvanu

Sputnik 20.10.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu. On je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje… »

Ne veruju, ali se spremaju: Evo šta opozicija kaže na najavu vanrednih parlamentarih izbora

Blic 20.10.2018
Vanredni parlamentarni izbori ponovo su tema. Dok pojedini naprednjaci pritiskaju predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića da ih hitno raspiše, stranke u opoziciji se spremaju kao da je kampanja počela. Funkcioneri SNS Nebojša Stefanović i Miloš… »

UNS: Funkcioneri da ne ometaju novinare u radu

Novi magazin 20.10.2018
BEOGRAD, 20. oktobra 2018. (Beta) - Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od predsednika Skupštine grada Zrenjanina Olivera Mitrovića da se izvini novinaru KTV televizije Draganu Šašiću, jer mu je na obeležavanju desetogodišnjice… »

Vučić uputio poruku podrške Si Đinpingu i teritorijalnoj celovitosti Kine

Alo 20.10.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine, Si Ðinpingu. On je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje… »

Analitičari: Građani prepoznali lidersku energiju predsednika Vučića

Studio B 20.10.2018
Deset godina na političkoj sceni, šest godina na vlasti, nadprosečna podrška birača samostalno, to je u najkraćem aktuelna slika vladajuće SNS, ocenjuju analitičari. Ništa, kažu urednik u listu Alo Vasilije Papović i analitičar Božidar… »