Politika arhiva vesti 20.10.2018

Međunarodne organizacije traže nezavisnu istragu smrti saudijskog novinara

Insajder 20.10.2018
Međunarodne organizacije Amnesti internešenal (AI) i Reporteri bez granica (RSF) zatražile su danas nezavisnu istragu pod okriljem UN o smrti saudijskog novinara Džamala Kašogija pošto je Rijad zvanično priznao da je 2. oktobra novinar "izgubio… »

Sutra Veliki školski čas na godišnjicu streljanja civila u Kragujevcu

Novi magazin 20.10.2018
Tradicionalnom komemorativno-umetničkim "Velikim školskim časom" ispred Spomenika streljanim đacima i profesorima u Memorijalnom parku "Šumarice", sutra, u nedelju, u 11 časova biće obeležena 77. godišnjica streljanja civila u Kragujevcu u Drugom… »

Moguće proglašavanje Kosmeta okupiranom teritorijom Šansa za oživljavanje suvereniteta naše države

Večernje novosti 20.10.2018
Takav delikatan potez ne bi značio uvod u ratovanje, ali bi nosio izvesne rizike. Sa druge strane, značio bi jasnu reafirmaciju suvereniteta Srbije nad Kosmetom. PROGLAŠENjE Kosmeta okupiranom teritorijom, u slučaju da vojska tzv. države Kosovo… »

Oglasila se Jelena Milić o odluci Prištine da formira Vojsku Kosova, evo šta je poručila

Alo 20.10.2018
Najbinije je da se niko ne uplaši na Kosovu, potogovo ne srpska zajednica, da nema zapaljive retorike i da Srbija izdrži ovu provokaciju, istakla Jelena Milić. Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić izjavila je da je usvajanje seta… »

Bura oko izbora – raspuštanje, Crnogorci i "ne-Crnogorci"

B92 20.10.2018
Crnogorska partija saopštila je da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije raspustilo Nacionalni savet crnogorske nacionalne manjine. "Iako je savet raspušten sa zakašnjenjem i samo dvadesetak dana pre redovnih izbora za nacionalne… »

Janković gori od Veselinovića i Noga!

Alo 20.10.2018
U nedostatku politike i shvatajući da podršku naroda ne mogu da dobiju opozicionari nastvaljaju da rade ono što im ide najbolje - da pozivaju na krvoproliće i najavljjuu incidente! Jedan od lidera Saveza za Srbiju Željko Veselinović pozvao je… »

Čeda ljubi Liberalno: Navalio na ženu, pa ne pušta! Jovanovići kao tinejdžeri (foto)

Kurir 20.10.2018
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poznat je kao ljubitelj društvenih mreža na kojima rado objavljuje fotografije iz svog privatnog života. I dok mnogi političari supruge i porodicu kriju od očiju javnosti kao zmija noge… »

Poslaniku Dveri preti zatvor do godinu dana

Večernje novosti 20.10.2018
Pretnje srpskom predsedniku i premijerki tumače se kao ugrožavanje sigurnosti. Kad Nogo da izjavu policiji, znaće se hoće li biti krivičnog postupka. IZJAVA poslanika Dveri Srđana Noga da predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić… »

"U svakom smislu podržavamo kosovsku državu"

B92 20.10.2018
Predsednik samoproglašene države Kosovo Hašim Tači je ocenio da Kosovo ima dobre i prijateljske odnose i stratešku saradnju s Turskom. On je istakao da je Turska jedan od najvernijih podržavalaca jačanja međunarodnog subjektiviteta Kosova… »

Tribina Saveza za Srbiju u Nišu

RTS 20.10.2018
Predstavnici Saveza za Srbiju su na tribini u Nišu optužili vlast da pomoću medija stvara "dirigovanu paralelnu stvarnost" i da lažno predstavljaju ekonomske rezultate, a Dragan Đilas je dodao da vlast "prodaje Srbiju". Đilas je takođe rekao da… »