Економија архива вести 06.05.2016

"Не знам да ли је инспекција добила аутомобиле од Јуре"

Данас 06.05.2016
Бивши начелник инспекције рада у Нишу Радомир Николић није ни потврдио ни демантовао информацију Данаса НАША ПРИЧА. Ниш - Бивши начелник Одељења инспекције рада Нишавског округа Радомир Николић јуче није потврдио… »

Схелл: Пад добити, мање инвестиција

Где инвестирати 06.05.2016
Пошто се пословодство нашло под притиском акционара да смањи трошкове, Схелл ће, с раније планиране 33 милијарде, смањити улагања на 30 милијарди долара. Британско-холандска компанија Роиал Дутцх Схелл најавила је да ће у… »

Људи желе да покрену свој бизнис, али им треба бољи привредни амбијент

Нова економија 06.05.2016
Мада привредни амбијент у Србији није наклоњен развоју предузетништва ипак има смисла подучавати људе како да започну властити посао и подстицати их у томе, јер је то, и за њих, и за државу, квалитетан темељ за даљи… »

Бела кућа: Обрачун са фантомским фирмама

РТВ 06.05.2016
ВАШИНГТОН - Сједињене Америчке Државе најавиле су покретање низа мера за обрачун са фантомским фирмама у тој земљи које се могу користити за утају пореза и прање новца. Бела кућа је саопштила да ће затворити "рупе у… »

Због киша слабији приноси меда

РТВ 06.05.2016
ЗРЕЊАНИН - Зрењанински пчелари кажу да су кишни дани у претходном периоду задали много невоља њима и њиховим колегама у другим крајевима. Кажу да је багремова паша испод просека, и да се очекују слабији приноси. Душан… »

Конзуму награда Златна кошарица за трговца године

СЕЕбиз 06.05.2016
ЗАГРЕБ - Трговачки ланац Конзум добитник је награде Златна кошарица за трговца године, док је Подравка освојила признање за најбољег произвођача, извијестили су у петак из магазина Ја Трговац, који је организатор додјеле… »

"Фасхион Парк центар" Инђија опет проглашен за најбољи ОУТЛЕТ центар у југоисточној Европи

Екапија 06.05.2016
"Фасхион Парк Оутлет центар" Инђија проглашен је за најбољи аутлет центар у Југоисточној Европи на 11. годишњој додели награда за некретнине одржаној у Букурешту. Једанаеста годишња СЕЕ додела награда, у организацији… »

ККР задовољан досадашњим инвестицијама у Србији

БизЛифе 06.05.2016
Фото: бета Премијер Србије Александар Вучић разговарао је са представницима америчког инвестиционог фонда ККР о стању српске економије, споразуму са Међународним монетарним фондом и новим инвестицијама, саопштила је Влада… »

Монополска „острва“ у глобализацији: Свет у шаци

Бизнис и финансије 06.05.2016
Грам калифорнијума који кошта 27 милиона долара, грам шафрана чија је цена виша од цене племенитог метала, ексклузивно право пољопривредника у Тасманији на производњу опијумског мака с годишњим приходом од 120 милиона… »

Цхипси за финале Лиге Шампиона

Недељник 06.05.2016
Прилику да бодре своје миљенике на финалној утакмици Лиге шампиона, која ће се одржати 28. маја на стадиону Сан Сиро у Милану, добили су Бобан Оцокољић, Драган Стојановић и Младен Тасковић, док су карте за полуфиналне… »