Култура архива вести 16.01.2017

Ивана Димић добитница НИН-ове награде за 2016.

Блиц 16.01.2017
Ивана Димић добитница је 63. НИН-ове награде за роман године за дело "Арзамас" у издању "Лагуне". За њен роман гласало је троје чланова жирија (Тамара Крстић, Јасмина Врбавац и Михајло Пантић), док је два гласа добио роман… »

Нови гости на кустендорфу: Михић: Нисам дошао да младима причам како је некад било боље

Блиц 16.01.2017
Данас је, дочекан уз хлеб, со и медовачу, на Кустендорф стигао и сценариста Гордан Михић. - Лепо је, изузетно је лепо. Фасциниран сам. Никад нисам био овде - казао је видно озарен казао. У оквиру програма „Ретроспектива… »

Јединствена књига у српској књижевности: Без слова А

Б92 16.01.2017
Новинар и књижевник Зоран Радисављевић представио је књигу под насловом "Све је могло бити друкчије", јединствену по томе што у целом тексту нема ниједног слова А. На представљању у Медија центру, речено је да је књига… »

Куста пред данашњу премијеру свог новог филма: Ево, тресем се ко прут

Блиц 16.01.2017
На Кустендорфу ће данас бити приказан и најновији филм Емира Кустурице "На млијечном путу”. -Ево, тресем се ко прут (смех). Нешто чудно има са тим филмом. Имао је громогласну премијеру у Венецији, невиђену премијеру у… »

Дел Бој: Простаклук је свуда, људи мешају успех са новцем и славом

Радио 021 16.01.2017
Легендарни Дејвид Џејсон, омиљени Дел Бој из култне серије "Мућке" није превише задовољан тиме у ком смеру је отишла индустрија забаве, па ни друштво уопште. "Колега Рони Баркер ми је дао најбољи савет у каријери. Рекао… »

Баришњиков због повреде померио гостовање у Београду за април

Блиц 16.01.2017
Због недавне повреде колена, наступ славног балетског играча и глумца Михаила Баришњикова у Београду померен је за 23, 24 и 25. април, саопштено је данас из Београдског фестивала (БФИ) игре чији је Баришњиков требало да… »

Вуди Харелсон снима и истовремено емитује филм

Радио 021 16.01.2017
Амерички глумац Вуди Харелсон, који ће у наредном филму из серијала "Ратови звезда" играти ментора младог Хана Солоа, снимаће у Лондону дугометражни филм "Изгубљен у Лондону УЖИВО" који ће се истовремено директно преносити… »

Кремљ намерно покварио Шерлока Холмса?!

Б92 16.01.2017
Шерлок Холмс је у недељу требало да реши "Последњи проблем" у великом финалу популарне серије у којој чувеног детектива игра Бенедикт Камбербач. Ипак, неко је љубитељима желео да поквари уживање и изненађење, јер је… »

Гордану Михићу уручена Награда за будуће филмове

Б92 16.01.2017
Оснивач "Кустендорфа"Емир Кустурица уручио је вечерас у Дрвенграду сценаристи Гордану Михућу "Награду за будуће филмове, истакавши да је у питању један од најбољих сценариста у Европи, а кога нисмо довољно славили. "Он… »

Изложба Народног музеја најбоља у 2016.

Блиц 16.01.2017
У Галерији Артгет уручена је награда Друштва историчара уметности Србије (ДИУС), кустоскињи и саветници у Народном музеју Гордани Станишић, за најбољу ауторску изложбу у 2016. години. Гордана Станишић је награђена за… »