Свет архива вести 17.03.2018

Зашто се Путин меша у руске изборе

Политика 17.03.2018
За део Америке, с Великом Британијом која покушава да задржи европски примат, ово је борба против руског председника као промотора новог модела светских, али и унутрашњих односа. Није тако давно било када је Барак Обама као… »

У Русији у току гласање на председничким изборима

Н1 Инфо 17.03.2018
Бирачка места су отворена на руском Далеком истоку на председничким изборима у којима председник Владимир Путин тражи четврти мандат на челу државе. Гласање је почело у 08.00 у недељу по локалном времену (21.00 у суботу… »

Отпуштен бивши замјеник директора ФБИ-а

Ал Јазеера 17.03.2018
Андрев МцЦабе неовлаштено је откривао информације медијима у вези с истрагом о Трумпу, наводи Министарство правосуђа. Андрев МцЦабе, који је у јануару отишао с дужности замјеника директора Федералног истражног бироа (ФБИ)… »

Иран против сваког ометања нуклеарног споразума

Ал Јазеера 17.03.2018
Техеран неће прихватити никакве измјене које би ограничиле ефекте иранског нуклеарног споразума. Техеран неће прихватити никакве измјене које би ограничиле ефекте иранског нуклеарног споразума, рекао је предсједник иранског… »

Чешка негира руску тврдњу о поријеклу нервног отрова

Ал Јазеера 17.03.2018
Чешки званичници опорвгнули су тврдње Русије како је нервни отров у Велику Британију стигао из Чешке. Чешки министар вањских послова Мартин Стропницки оповргнуо је московске оптужбе да је нервни отров употријебљен у… »

Лига Европе: Арсеналови навијачи немају се чега бојати у Москви

Ал Јазеера 17.03.2018
Огледи Арсенала и ЦСКА долазе у тренутку повећаних тенизија између Британије и Русије због тровања бишег шпијуна Сергеја Скрипала. Алексеј Сорокин, предсједник Организационог одбора Свјетског првенства 2018. изјавио је да… »

Узнемирујуће! Објављен снимак рушења "грдосије" од 950 тона пред очима возача! (видео)

БК ТВ 17.03.2018
На Јутјубу је објављен снимак урушавања моста у Мајамију који се пре два дана срушио на прометну саобраћајницу усмртивши шест особа. Тренутак урушавања снимио је један возач. На снимку се види како се аутомобили крећу у… »

Председница Маурицијуса поднела оставку

Б92 17.03.2018
Председница Маурицијуса Амина Гуриб-Факим, једина жена шеф државе у Африци, поднела је оставку усред финансијског скандала. Гуриб-Факим је поднела оставку у "интересу нације", рекао је новинарима њен адвокат Јусуф Мохамед… »

Сиријски парадокс: Да ли је Вашингтон чуо упозорење Москве? Јуришамо ли у сусрет светском рату?

Правда 17.03.2018
Сиријски парадокс готово да не може да буде већи, уз то и опаснији — што је ближи крају грађански рат у тој земљи, то смо ближе његовом распламсавању у светски рат. Или макар тако изгледа. У оба случаја, брига не може… »

Окомили се на Русе: Хакери нападају сајтове руских служби ноћ пред изборе

Србија данас 17.03.2018
Напади погађају различите сајтове. Активност хакера уочи сутрашњих председничких избора у Русији је повећана, а највише је напада било на сајт Федералне службе за надзор у области информационих технологија и масовних… »