Извор: РТВ архива вести 09.05.2018

Западне земље се у САД консултују око Косова

РТВ 09.05.2018
ПРИШТИНА - Представници САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке окупили су се у Вашингтону како би одржали разговоре о дијалогу Београда и Приштине, тј. о коначној фази овог процеса, сазнаје приштинска Газета… »

Брнабић са делегацијом БиХ

РТВ 09.05.2018
БЕОГРАД - За Србију и Босну и Херцеговину изузетно је важан регионални развој, јер без заједничког економског и привредног успеха свих земаља региона не могу се очекивати ни значајнија постигнућа на пољу… »

Шпанска влада ће блокирати избор Пуџдемона

РТВ 09.05.2018
МАДРИД - Шпанска влада се припрема да блокира планове каталонских сепаратиста да изаберу Карлеса Пуџдемона за председника Каталоније. Портпарол владе Индиго Мендес де Виго изјавио је да кандидат за председника Каталоније мора… »

Од меланома у Србији годишње оболи 650 људи

РТВ 09.05.2018
БЕОГРАД - У Србији сваке године од меланома оболи 650 људи, док приближно 300 особа умре од тог најсмртоноснијег рака коже. Како би се статистика променила почела је кампања "Заштита за све", чији је циљ да се деца… »

РФЗО: Набавити путно здравствено осигурање

РТВ 09.05.2018
БЕОГРАД - Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) указао је данас на потребну да се, пре летњих путовања, набави полиса здравственог путног осигурања, и поздравио чињеницу да такву полису набавља све већи број… »

Дан победе обележен у Новом Саду

РТВ 09.05.2018
НОВИ САД - Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић положио је венце на Спомен гробљу, а затим и на споменику Новосадског одреда на Ченеју поводом обележавања 9. маја – Дана победе над фашизмом. "Овај датум је свакако… »

У Србији 2.080 фирми у стечају, 10 више него у марту

РТВ 09.05.2018
БЕОГРАД - У Србији се тренутно води 2.080 стечајних поступака што је за десет поступака више него пре два месеца, показују најновији подаци Агенције за лиценцирање стечајних управника. Према подацима којима располаже… »

Селаковић положио венац на споменик Незнаном јунаку

РТВ 09.05.2018
БЕОГРАД - Изасланик председник Србије и генерални секретар Никола Селаковић положио је данас, поводом Дана победе, венац на споменик Незнаном јунаку на Авали. Селаковић је венац положио уз највише војне почасти и уз… »

Без реконстукције Владе, ускоро нова оставка?

РТВ 09.05.2018
БЕОГРАД - Повлачење министра Вујовића је из личних и приватних разлога и није повезано са реконструкцијом Владе, пише Данас позивајући се на изворе у Немањиној 11. У кабинету премијерке Бранабић рекли су овом београдском… »

Апелом за Космет биће завршено заседање Сабора СПЦ

РТВ 09.05.2018
БЕОГРАД - Апелом за КиМ биће завршено пролећно заседање Сабора Српске православне цркве, сазнаје Блиц, а првобитни текст тог апела, у току је заседања донекле измењен, тако да се, осим на међународне чиниоце, сада апелује… »