Друштво

Вакцине стижу - маске остају

Н1 Инфо пре 6 сати
Сва је прилика да ће прве вакцине против короне добити одобрење за масовну употребу до краја године. Али, стручњаци упозоравају да то неће бити чудотворно оружје и да ћемо још годинама држати одстојање и носити маске… »

Председнички избори у Америци 2020: Округ у Индијани готово увек предвиди ко ће бити председник

BBC News пре 6 сати
Округ Виго у Индијани од 1888. године увек гласа за победника на председничким изборима у Америци, осим два пута. Становници округа Виго у савезној држави Индијани имају посебан дар. Сем у два случаја, 1908. и 1952. године… »

Чека нас зима другачија од свих до Сада: Наш познати метеоролог открива да ли имамо разлога за панику!

Курир пре 2 сата
Када је током прошле недеље познати сајт Акуведер објавио прогнозе за зиму, са посебним освртом на наше поднебље, готово да нико није остао равнодушан. Наиме, не само да је било речи о једној од најхладнијих зима последњих… »

Митрополит Порфирије: Поступак отказа професору Кубату законит и демократичан

Слободна Европа пре 12 сати
Митрополит заграбачко-љубљански Порфирије изјавио је да "појединци" у случаја професора Православног богословског факултета (ПБФ) Родољуба Кубата који је добио отказ, "виде основ и шансу за елиминацију" тог факултета из… »

Кесић: Трамп благо води у државама где су Срби најбројнији

Нова пре 10 сати
Директор канцеларије Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић у интервјуу за Косово Онлајн истакао је да кандидат републиканаца и актуелни председник САД Доналд Трамп ужива благу предност у односу на Џо Бајдена у државама… »

Удружење новинара Србије пријавило претње Тужилаштву: Овако гласи више од 200 агресивних и вулгарних коментара на Твитеру

Курир пре 8 сати
БЕОГРАД - Удружење новинара Србије (УНС) пријавило је данас Тужилаштву за високотехнолошки криминал претње које су нам на Твитеру упућене након што смо на тој друштвеној мрежи објавили саопштење у којем позивамо… »

Брак, венчање и традиција: Зашто толико младих жена и даље мења девојачко презиме у мужевљево

BBC News пре 11 сати
Узимање мужевљевог презимена вуче корене из патријархалне историје, али зашто онда толико младих жена одржава ову традицију у животу? Планирање венчања током пандемије пуно је неизвесности, али за тридесетогодишњу… »

Корона вирус и уметност: Балетски спектакл у костимима за физичко дистанцирање

BBC News пре 14 сати
Познати балетски уметник Карлос Акоста припрема спектакл којим ће се осврнути на пандемију, а извођачи плешу у специјалним костимима. Познати кубански балетан Карлос Акоста каже да је „сјајан осећај" вратити се на… »

Краћи дани доносе безвољност и појачан апетит

Н1 Инфо пре 6 сати
Претпоставља се да је повећање стопе депресије повезано са повратком на зимско време, као и краће дане карактеристичне за ово доба године. Губитак једног сата поподневног светла проузрокује или продубљује депресију рањивим… »

Десет намирница које изазивају халуцинације: Не брините, све су легалне

Б92 пре 7 сати
У случају претераног конзумирања неке од ових десет намирница, може да дође и до халуцинација и неких компликација. Због тога, уживајте умерено. 1. Једна америчка студија је показала да испијање седам шољица црне кафе… »

Друштво, најновије вести »