Друштво

Веома загађен ваздух у Београду

Дневник пре 10 сати
БЕОГРАД: Према подацима сајта аирвисуал, Београд је данас, у 10,30 сат, други најзагађенији главни град у свету, после Пекинга. Индекс квалитета ваздуха у Београду је 198, а у Пекингу 236.Четврти је кинески град Шењанг са… »

Времеплов (26. јануар 2020)

РТС пре 14 сати
Светски дан образовања о заштити животне средине. Национални празник Индије и Аустралије. 1500. - Шпански морепловац Винсенте Јанес Пинсон открио Бразил 1823. - Умро Едвард Џенер, енглески лекар, проналазач вакцине против… »

Рестаурисана верзија култног филма који је био цензурисан и у Енглеској

Блиц пре 24 сата
Рестаурисана верзија чувеног филма "Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ" Душана Макавејева (1932-2019) биће представљена вечерас (20) у Југословенској кинотеци. Поменимо, вечерашња пројекција овог остварења (у… »

Ваздух у Београду поново јако загађен

Политика пре 5 сати
У Београд и још неколико градова у Србији и данас је ваздух загађен. Према подацима Агенције за заштиту животне средине, јако загађени су Стари град у Београду и Нови Београд, као и центар Беочина, Ниш, Панчево, Смедерево… »

Оседели сте, сигурно је због стреса

РТС пре 12 сати
Иако се већ одавно зна да стрес може бити узрок појаве седих власи у коси, научницима до сада није било најјасније зашто се то догађа. После недавног истраживања, стручњаци су корак ближе одговору. Тестирања америчких… »

Министарство грађевине: Ниједан изгорели сплав "Цунами" нема све дозволе, власник обмануо јавност

Телеграф пре 4 сата
Власник је, како се наводи у саопштењу надлежног министарства, показао папире сплава који није захваћен пожаром, а ови који су изгорели немају технички преглед ни плутајућу дозволу. Ниједан од сплавова који су изгорели 20… »

Хитна помоћ примила велики број позива; Апел: Придржавајте се терапије

Б92 пре 10 сати
Београд -- Прошла ноћ била је напорна за Хитну помоћ у Београду која је примила око 2.100 позива, али ниједан случај није био "озбиљан", речено је Тањугу у тој служби. Екипе Хитне помоћи су интервенисале 127 пута, од… »

Јелена се опоравља после трансплантације и наредна жеља јој је беба

РТС пре 55 минута
Прошле године било је петмаест сагласности породица за трансплантацију, од почетка ове године већ три "да" и 12 спасених и продужених живота. Протекле недеље урађене су две трансплантације бубрега. Опорављају се Љубиша и… »

Кон: Корона вирус познат пола века

Данас пре 4 сата
Начелник Јединице за заразне болести Градског завода за јавно здравље, епидемиолог др Предраг Кон изјавио је данас, у Новом дану ТВ Н1, да подаци које тренутно имамо о корона вирусу који се појавио у Кини још не дају праву… »

УН: Око 258 милиона деце испод 17 година не иде у школу

Данас пре 22 сата
– Заменица генералног секретара УН Амина Мохамед упозорила је да постоји „алармантна криза образовања“ наводећи да у свету 258 милиона деце испод 17 година не иде у школу и да само 49 одсто деце заврши средњошколско… »

Друштво, најновије вести »