Бугарска

Величанствена победа хокејаша Србије на старту претквалификационог турнира за ОИ

Телеграф пре 2 дана
Наредни меч хокејаши Србије играју у суботу у 15.00 против Бугарске. Хокејаши Србије одлично су стратовали у Сиску на претквалификационом турниру за Зимске олимпијске игре у Пекингу 2022. У првом дуелу савладали су Турску 8:3… »

Хокејаши Србије сигурни против Турске у Сиску

РТС пре 2 дана
Репрезентација Србије у хокеју на леду победом над Турском од 8:3 (6:0, 1:3, 1:0) почела је наступ на предквалификационом турниру у Сиску за Зимске олимпијске игре у Пекингу 2022. године. Наредни ривал наше селекције је… »

Порука Скопљу из Софије: Зовите свој језик како хоћете, али то је бугарски

Спутник пре 2 дана
Коментаришући изјаву македонског премијера Зорана Заева, који је рекао да се нада да ће се решити питање о признавању македонског језика у Бугарској, бугарска странка ВМРО-БНД саопштила је да Скопље може да назива свој… »

Павел Врба преузео Лудогорец

Моззарт спорт пре 2 дана
Плзењ тражи новог тренера. Промена тренера у Лудогорецу, иако су малтене сви јесењи циљеви испуњени. Бугарски првак је у четвртак увече изборио пласман у пролећну фазу Лиге Европе, а већ у петак је добио новог тренера… »

Потписан меморандум Србије и Бугарске у областима омладине и спорта

Вечерње новости пре 2 дана
Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић и његов колега из Бугарске Красен Кралев потписали су данас у Софији Меморандум о разумевању између две државе. Министар омладине и спорта Републике Србије Вања… »

Прете ли из Бугарске празним гасоводом или празном пушком?

Екапија пре 2 дана
Прилично недоречена изјава бугарског стручњака за енергетику Христа Казанџијева, да је "мало вероватно да ће количине гаса које ће у Србију и Мађарску бити испоручиване цевоводом Турски ток бити довољне", у Србији је… »

Шок: Бугарска кладионица с пословима у Србији под истрагом због прања новца и утаје пореза

Хот спорт пре 2 дана
Велики кладионичарски скандал избио је не само у Бугарској већ и у неколико других европских земаља, а везан је за незаконито пословање бугарске кладионице Ефбет, једне од највећих на Балкану. Јака медијска пажња на бројним… »

Пендаровски: Македонски језик је чињеница као и нација

РТС пре 2 дана
Председник Северне Македоније каже да је аргумент бугарских академика да македонски језик не постоји анахрон за 20. и 21. век у коме живимо. Одговарајући на питање о реакцији Бугарске академије наука на Повељу Македонске… »

Меморандум Србије и Бугарске у областима омладине и спорта

РТВ пре 2 дана
СОФИЈА - Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић и његов колега из Бугарске Красен Кралев потписали су данас у Софији Меморандум о разумевању између Министарства омладине и спорта Републике Србије и… »

Бугари тврде да је македонски језик заправо бугарски али "писан српском писаћом машином", а сада је стигао одговор из Скопља

Блиц пре 2 дана
Званичници Северне Македоније су данас одбацили став Бугарске академије наука да македонски језик "не постоји". Бугарска академија сматра да је мекедонски "облик бугарског језика", док је по бугарском Инстутуту за историјска… »

Вести дана »